İsrail güçleri ve yerleşimcilerden Batı Şeria'da saldırılar: 6 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği hava saldırısında beş Filistinliyi öldürdü. İsrailli yasadışı yerleşimcilerin düzenlediği baskında da bir Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Abone ol

DUVAR - İsrailli yasadışı yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'daki Beytüllahim (Bethlehem) kentinde Filistinlilere saldırısında bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, İsrail'in Batı Şeria'nın Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında da beş Filistinli öldü.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail ordusu, saldırıya ilişkin açıklamasında, mülteci kampındaki bir 'militan operasyon merkezinin' havadan vurulduğunu belirtti. Ordunun açıklamasında ayrıca bir kaçırma ihbarının ardından İsrail güçlerinin Batı Şeria'da yolları kapattığı ve arama çalışması yürüttüğü belirtildi. İsrail'in Ynet News haber sitesi, İsrail ordusuna dayandırdığı haberinde, İsrail ordu sözcüsünün bölgede arama yapıldıktan sonra kaçırma şüphesinin ortadan kalktığını açıkladığını yazdı. 

YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNE ATEŞ AÇTI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

İsrail ordusu, yerleşimcilerin Batı Şeria'da baskın düzenlediği ile ilgili haber ve bilgileri incelediklerini belirtirken, Filistin devlet radyosu, İsrailli silahlı yerleşimcilerin Batı Şeria'nın güneyindeki Beytullahin kentine bağlı Vadi Rahhal beldesine baskın düzenleyerek Filistinlilerin evlerine ateş açtığını aktardı. Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde de Vadi Rahhal yakınlarında İsrail bayraklarıyla toplanan silahlı yerleşimcilerin beldeye girişleri engelleyip sivil araçlara ateş açtığı ifade edildi. Filistin Kızılayı yasadışı İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında dört kişinin yaralandığı açıklarken Filistin Sağlık Bakanlığı ise yaralılardan birinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' saldırısını düzenlediği, ardından İsrail'in Gazze Şeridi'ne yaklaşık 10 aydır devam eden saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını işgal eden İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 652'ye yükseldi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)