İsrail, Han Yunus'ta Filistinli ailenin evini vurdu: 13 ölü, 25 yaralı

İsrail'in Han Yunus'ta düzenlediği hava saldırısı sonucu 13 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan, elektrik kesintileri nedeniyle iki prematüre bebeğin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine bağlı Beni Suheyla beldesinde bir evi hedef aldı. Filistinli En-Neccar ailesine ait eve düzenlenen hava saldırısında 13 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.

2 PREMATÜRE BEBEK, ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDENİYLE ÖLDÜ

İsrail'in 'Hamas üslerinden biri' olduğunu iddia ederek hedef aldığı Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırılar devam ederken, İnsan Hakları İçin Çalışan Doktorlar örgütü, Gazze'de elektrik kesintisi nedeniyle iki prematüre bebeğin hayatını kaybettiğini aktardı. Örgütün açıklamasında, "Elektrik kesintisi nedeniyle yenidoğan yoğun bakım ünitesinin çalışmayı durdurduğunu söyleyebiliriz. Şifa Hastanesi'nde 2 prematüre bebek hayatını kaybetti. Diğer 37 prematüre bebeğin ise hayatı büyük tehlikede" ifadeleri kullanıldı. 

BM YERKEŞKESİ HEDEF ALINDI: ÇOK SAYIDA CAN KAYBI VAR

Öte yandan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Gazze Şeridi'ndeki Birleşmiş Milletler (BM) yerleşkesinin bombalanması sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu, bu çatışmada sivillerin ölüm ve yaralanma trajedisinin kabul edilemeyeceğini ve artık sonlanması gerektiğini bildirdi. UNDP'den yapılan yazılı açıklamada, Gazze'deki BM yerleşkesinin bombalandığına dair alınan ilk bilgilerden dolayı çok endişe duyulduğu belirtildi.

'BU TRAJEDİ ARTIK DURMALI'

Açıklamada, "Bombardıman sonucu çok sayıda ölü ve yaralı var. UNDP, 6 Kasım'da sığınacak bir yer arayan yüzlerce insanın yerleşkeye girdiğini duyurmuştu. Bu sayının o zamandan bu yana çok arttığına dair belirtiler var. Bu çatışmanın içine düşmüş sivillerin devam eden ölüm ve yaralanma trajedisi kabul edilemez ve artık durmalı" ifadelerine yer verildi. (DIŞ HABERLER)