İsrail ordusundan Lübnan sınırında 'askeri yasak bölge' ilanı

Lübnan'a hava saldırılarına ara vermeden devam eden, her an kara harekatına başlaması beklenen İsrail ordusu; Lübnan sınırındaki üç yerleşim yerini "askeri yasak bölge" ilan edip girişleri yasakladı.

Abone ol

DUVAR- Gazze'deki katliama devam eden ve Lübnan'ı ara vermeden bombalayan İsrail ordusu, sınırdaki üç yerleşim birimini "askeri yasak bölge" ilan etti.

AA'nın aktardığına göre İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Lübnan sınır hattının sıfır noktasındaki Metula (Matalla), çevresindeki Misgav Am ve Kfar Giladi yerleşimleri "kapalı askeri bölge" ilan edildi. Bu bölgelere girişin yasaklandığı duyuruldu.

LÜBNAN ORDUSU GERİ ÇEKİLDİ

Öte yandan Lübnan ordusu İsrail sınırına yakın noktalardaki pozisyonlarını bırakarak sınırdan birkaç kilometre geriye çekildi.

Bölgedeki tanıkların verdiği bilgiye göre, Lübnan ordusuna ait birlikler sınır boylarındaki bazı noktaları boşaltarak geri çekildi.

Konuyla ilgili Lübnanlı makamlardan henüz bir açıklama gelmedi.

ABD basınında çıkan haberlere göre, İsrail, Lübnan'a "karadan sınırlı işgaline" her an başlayabilir.

CNN'e konuşan ve adı açıklanmayan ABD'li bir yetkili, "İsrail'in, Lübnan'ın güneyine yönelik ilk başta planlanandan daha sınırlı bir kara saldırısı düzenleyeceğine ve bunun her an başlayabileceğine inandıklarını" söylemişti.

(ANADOLU AJANSI)