İsrail, Şam'ı vurdu: Ölü sayısı 7'ye yükseldi

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da bir binaya düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Abone ol

DUVAR - İsrail, Suriye'ye yeniden hava saldırısı düzenledi.

İHA'nın Suriye basınından aktardığı haberlere göre İsrail, Suriye’nin başkenti Şam’ın batısındaki Mezzah'da, İran Büyükelçiliği yakınlarındaki bir binaya hava saldırısı düzenledi. Haberlerde, saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail saldırısına karşılık verdiği belirtildi.

Haberlerde, İsrail’in saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu üyelerini hedef aldığı öne sürüldü.

İlerleyen saatlerde ölü sayısının 7'ye, yaralı sayısının 11'e yükseldiği aktarıldı. Yaşamını yitirenlerin arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu kaydedildi.

İsrail basını ise saldırının hedefinde İran ve desteklediği gruplardan gelen silahları Hizbullah'a ulaştırmakla görevli Hizbullah'ın 4400 numaralı biriminden üst düzey bir yetkili olduğunu iddia etti.

BÜYÜKELÇİLİK: ÖLEN VE YARALANANLAR ARASINDA VATANDAŞIMIZ YOK 

AA'nın haberine göre, İran'ın Şam Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Şam'ın merkezinde sivil bir binaya düzenlediği füze saldırısında sivilleri hedef aldığı ifade edildi.

Saldırıyı kınayan İran Büyükelçiliği, ölü ve yaralılar arasında İran vatandaşı bulunmadığı bilgisini paylaştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)