İsrail'de ezan yasağı mecliste

Cami hoparlörlerinden ezan okunmasını yasaklayan tasarı İsrail meclisi Knesset'in ilgili komitesi tarafından onaylandı. Tartışılan karara uymayan camilere ise para cezası uygulanması öngörülüyor.

Abone ol

DUVAR - İsrai'de ezanın resmen yasaklanmasının önündeki son engel de kalkı. İsrail meclisi Knesset'in ilgili komitesi 23.00 ve sabah 07.00 arasında  arasında ezan okunmasını engelleyecek yasa tasarısını onayladı. Cami hoparlörlerinden ezanın okunmasını yasaklayan yasa tasarısını. Yasağa uymayan camilere yüklü miktarlarda para cezası kesileceği belirtildi.

EZAN OKUYAN CAMİYE PARA CEZASI

Knesset'te alınan karara göre cami hoparlörlerinden okunan ezan, gece 23.00 ve sabah 07.00 arasında yasaklanacak. Aksi takdirde camilere bin 200 dolara (yaklaşık 4 bin 400 lira) kadar ceza kesilebilecek.

Hazırlanan tasarı meclise gönderildi, ezanın resmen yasaklanması için meclisten onay alması gerekiyor. Tasarının onaylanmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

'Gürültü kirliliğine neden olduğu' gerekçesiyle yasaklanması önerilen tasarı daha önce de -özellikle İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu yönetimi tarafından- defalarca gündeme getirildi. Ancak ilk kez Knesset'e taşındı.

İsrail polisi 'ezan yasağına' karşı çıktı

HAMAS'TAN TEPKİ

Gazze yönetimini elinde bulunduran Hamas'tan ise yasağa tepki geldi. Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'ın yaptığı yazılı açıklamada İsrail 'in verdiği bu onayın 'ırkçılık delili' olduğu ve "Bu yasa tasarısı, İsrail'in, tüm insan hakları kanunlarınca kabul görülen dini sembolleri engellemek suretiyle Filistinlilerin İslami kimliğini hedef alan politikaları sürdürdüğünün göstergesi" ifadeleri yer aldı. (DIŞ HABERLER)