İsrail'de Netanyahu'ya öfke dinmiyor: Yetti artık

İsrail'de binlerce kişi, Başbakan Benyamin Netanyahu'ya karşı dün yine sokaktaydı. Netanyahu'nun konutunun önünde düzenlenen eylemde, yolsuzluk soruşturmaları ve korona krizinde artan işsizlik nedeniyle İsrail Başbakanı'nın istifası talep edildi.

Abone ol

DUVAR – İsrail’de Başbakan Benyamin Netanyahu hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve korona virüsü krizi kaynaklı işsizlik nedeniyle haftalardır devam eden protesto gösterilerinde öfke dinmiyor. Binlerce İsrailli dün Kudüs’te, Netanyahu'nun konutunun önünde toplanarak istifasını talep etti.

Eylemciler "Devrim" ve "Git Buradan" gibi sloganlar atarken, bir binaya da İbranice "Yetti artık" sloganı projektörle yansıtıldı. Kudüs'ün yanı sıra birçok başka kentte de eş zamanlı protestolar düzenlendi. İsrail polisi en az 13 eylemcinin gözaltına alındığını, iki polisin yaralandığını açıkladı.

İsrail'deki protestocular, Netanyahu'nun korona virüsü krizindeki yönetimine tepkili. Sürecin iyi yönetilmemesi nedeniyle işsizliğin arttığını vurgulayan eylemciler, Netanyahu'nun hakkındaki yolsuzluk suçlamalarına ilişkin davalar sürerken başbakanlık koltuğunda oturmaması gerektiğine dikkat çekiyor. Netanyahu ise haftalardır sokaklarda olan eylemcileri 'solcular' ve 'anarşistler' olarak nitelemekle yetiniyor.

İsrail'de korona virüsü salgını ilk günlerde hızla kontrol altına alınmış olsa da, ekonominin yeniden açılma sürecinde vaka sayıları artmaya başladı. Ölü sayısının 1000'i, aktif Covid-19 vaka sayısının 26 bini geçtiği ülkede sokağa çıkma kısıtlamaları yeniden gündemde. (DIŞ HABERLER)