İsrail'den Gazze'de 2 mülteci kampına saldırı: 11 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat ve Cibaliya mülteci kamplarına düzenlediği saldırılarda en az 11 Filistinli öldü. İsrail'de bir kez daha rehine takası anlaşması talebiyle eylem yapıldı.

Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat ve Cibaliya mülteci kamplarına düzenlediği saldırılarda en az 11 Filistinliyi öldürdü. Görgü tanıklarının Anadolu Ajansı'na verdiği bilgilere göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin orta bölgesindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda yer alan Ebu Dellal ailesinin evini hedef aldı. Saldırıda yedi Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ayrıca Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na da hava ve topçu saldırıları düzenledi. Cibaliya'daki saldırılarda da dört kişi öldü. Saldırılarda çok sayıda Filistinlinin de yaralandığı bazılarının durumunun ise kritik olduğu bildirildi.

İSRAİL HÜKÜMETİNDEN 'KUZEYDE ABLUKA' AÇIKLAMASI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyine havadan ve karadan düzenlediği saldırılar devam ederken, Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Cibaliya Mülteci Kampı dahil olmak üzere Gazze'nin kuzeyini 7 gündür abluka altında tuttuğu ve barınma merkezlerini bombalayarak insanlığa karşı katliamlar işlediği ifade edildi. İsrail'in ayrıca, ilk yardım ve sivil savunma ekiplerinin karadan işgal sürecinde ölen 285 Filistinliden 75'inin cesedine ulaşmasına izin vermediği ve kuzeydeki tüm hastaneleri hizmet dışı bırakarak sağlık sistemini çökertmeye çalıştığı belirtildi.

İsrail'in, Filistin halkını tehcir politikası çerçevesinde Gazze'nin kuzeyini 'yıkım ve ölüm' bölgesine dönüştürmeye çalıştığı ve soykırımda ileri gittiği aktarılan açıklamada, Cibaliya ve kuzey Gazze'de yaşananların, insanlığa ve uluslararası hukuka karşı bir suç ve bir 'yok etme' suçu olduğu dile getirildi. Açıklamada, uluslararası toplum ile Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarından Gazze'deki soykırımı ve akan kanı durdurması istendi.

İSRAİL'DE REHİNE TAKASI ANLAŞMASI TALEBİYLE EYLEM

Öte yandan, İsrail'de onlarca kişi, Gazze'deki Filistinli gruplarla esir takası anlaşması talebiyle dün akşam bir kez daha Tel Aviv'de gösteri yaptı. Kanal 12'nin haberine göre, aralarında Gazze'deki İsrailli rehinelerin ailelerinin de bulunduğu göstericiler, şehir merkezindeki Ayalon Caddesi'nde ateş yakarak caddenin bir bölümünü trafiğe kapattı.

Göstericiler, kurtarılması için hükümetten takas anlaşması yapmasını istedikleri esirlerin isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı. İsrail'de esir takası talebiyle uzun süredir devam eden gösteriler, kuzeyde Hizbullah ile yaşanan gerilimin tırmanmasıyla ivme kaybetti.

(ANADOLU AJANSI)