İsrail'den Gazze'ye hava saldırıları: 12 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki çeşitli noktalara düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocukların da olduğu en az 12 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Abone ol

DUVAR - İsrail savaş uçaklarının gece boyunca Gazze Şeridi'nin orta kesimi ve kuzeyinde yerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu yerlere ve kaldığı bir çadır ile eve düzenlediği hava saldırılarında biri çocuk 12 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'nden bir sağlık kaynağının Anadolu Ajansı muhabirine verdiği bilgilere göre, İsrail savaş uçaklarının Beyt Hanun kentine düzenlediği hava saldırısında beş Filistinli yaşamını yitirdi. İlk yardım ekiplerinin bildirdiğine göre, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir eve düzenlenen İsrail saldırısında da altı kişi hayatını kaybetti.

DEYR EL BELAH'TA ÇADIRA SALDIRI: 1 ÇOCUK ÖLDÜ

Deyr El Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ndeki bir sağlık kaynağının AA muhabirine bildirdiğine göre, kentteki Ahmed El Kürdi Okulu'nda yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir çadıra düzenlenen İsrail hava saldırısında da bir çocuk öldü.

Görgü tanıkları, Nusayrat Kampı'nın batısında İsrail hücum botları, helikopterleri ve askeri araçlarından yoğun silah atışlarının yapıldığını, kampın kuzeyinde İsrail ordusunun bazı binaları havaya uçurduğunu belirtti.

ORDUDAN BAZI BÖLGELER İÇİN TAHLİYE EMRİ

Öte yandan, İsrail, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki bölgelere saldırı başlatacağını duyurarak buradaki Filistinlerden bir kez daha göç etmelerini istedi. İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformundan açıklama yaptı.

Paylaşımında Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki bazı bölgeleri içeren bir harita yayımlayan Adraee, haritada işaretli olan bölgelerde yaşayanlardan bulundukları yerleri acilen tahliye etmelerini istedi. Filistinli grupların bu bölgelerden İsrail'e saldırı düzenlediğini savunan Adraee, İsrail ordusunun bu bölgeye saldırı başlatacağını belirterek, bölgedekilerden 'güvenli' olduğunu ileri sürdüğü yerlere gitmeleri çağrısında bulundu.

GAZZE'DE CAN KAYBI 42 BİNE DAYANDI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın düzenlediği 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail'in Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılar bir yıla yakın süredir devam ediyor. İki haftayı aşkın zamandır  Lübnan'da 'Hizbullah'a yönelik' saldırılarda düzenleyen İsrail'in Gazze'ye saldırılarında bugüne kadar 41 bin 825 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın bugün yaptığı açıklamaya göre, İsrail güçlerinin Gazze'ye saldırılarında yaralı sayısı da 96 bin 910'a yükseldi. 

(ANADOLU AJANSI)