İsrail'den Lübnan'da araca İHA saldırısı: 1 ölü

Lübnan basını, Bekaa kentindeki bir aracın İsrail ordusu tarafından hedef alındığını, saldırıda bir kişinin öldüğünü aktardı. İsrail, saldırıyı insansız hava aracıyla düzenlediklerini bildirdi.

Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusunda bir araca düzenlediği hava saldırısında bir kişinin öldüğü açıklandı. Lübnan resmi ajansı NNA, konuya ilişkin haberinde, İsrail ordusunun Bekaa kentinde bir aracı hedef aldığını aktardı. Araçta bulunan bir kişi öldü.

NNA'nın haberinde saldırının nasıl gerçekleştirildiğine ve ölen kişinin kimliğine ilişkin bilgi verilmezken, İsrail ordusundan saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, saldırının insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirildiği ifade edildi.

İDDİA: HAMAS VE CEMAATİ İSLAMİ SORUMLUSU HEDEF ALINDI

AA'nın aktardığına göre, saldırıda hedef alınan kişinin 'Lübnan'daki Hamas ve Cemaati İslami sorumlusu Eymen Gatme olduğu' iddia edildi. Hizbullah'tan yapılan açıklamada ise İsrail'in kuzeyinde askerlerin kullandığı bir binanın 'uygun silahlarla hedef alınarak doğrudan vurulduğu' belirtildi. İsrail'den konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

ÜÇ GÜNDE İKİNCİ SALDIRI

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, 20 Haziran'da da Hizbullah'la karşılıklı saldırıların Ekim 2023'ten bu yana devam ettiği Lübnan’ın güneyinde, seyir halindeki bir araca saldırı düzenlemiş, bu saldırıda da bir kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. 

Olayın ardından açıklama yapan Lübnan Hizbullahı, ölen kişinin Abbas İbrahim Hamadi adlı mensubu olduğunu duyurmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)