İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki saldırıda 1 güvenlik görevlisi öldü

İsrail'in Tel Aviv kentinde düzenlenen saldırıda 1 güvenlik görevlisi ve saldırgan öldürüldü. Hamas Sözcüsü Kasım ise "Yiğit direnişimiz işgalciler hedef almaya devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Abone ol

DUVAR - İsrail'in başkenti Tel Aviv'de düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişinin ağır şekilde yaralandığı, saldırganın ise öldürüldüğü açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan yapılan açıklamada, Tel Aviv'deki Montefiore Caddesi'nde düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişinin ağır şekilde yaralandığı belirtildi.

İsrail polisinin açıklamasında, güvenlik görevlilerinin şüphelendikleri bir erkekten kimlik tespiti yapmak istediği belirtildi. Şüphelinin, İsrail'e giriş izni olmayan, işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentinde yaşayan 27 yaşında bir erkek olduğu kaydedildi.

Kimlik tespiti sırasında şüphelinin yakın mesafeden güvenlik görevlilerine ateş açtığı ve birini ağır şekilde yaraladığı, o sırada bir diğer güvenlik görevlisinin ateşle karşılık vererek saldırganı vurduğu aktarıldı.

İsrail basınının hastane kaynaklarından aktardığına göre de olayda ağır yaralanan güvenlik görevlisi ile saldırgan kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, "Tel Aviv Belediyesi güvenlik devriye personelini tetikte oldukları ve çok daha ciddi bir saldırıyı önledikleri için takdir ettiğini" belirtti. Netanyahu, saldırıya ilişkin "Güvenlik güçlerimiz bize saldırmak isteyen herkesle hesaplaşacak" ifadesini kullandı.

HAMAS: DİRENİŞİMİZ İŞGALCİLERİ HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım da yazılı açıklamasında, saldırının, "işgalci İsrail’in başta Mescid-i Aksa olmak üzere Filistin halkına ve kutsal mekanlara karşı işlediği suçların karşılığı olduğunu" ifade etti. 

Kasım, "Yiğit direnişimiz işgali ve işgalcileri hedef almaya devam ediyor" açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)