İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında 5 Filistinli öldü

Batı Şeria'nın farklı kentlerine düzenlenen baskınlarda 5 Filistinli hayatını kaybetti. En az 38 kişinin yaralandığı belirtildi.

Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı kentlerine düzenlediği baskınlarda 3 Filistinli öldü, 38'i yaralandı. İsrail güçleri, gece boyu Batı Şeria'nın farklı noktalarına çok sayıda baskın düzenledi.

Filistin haber ajansı WAFA'nın emniyet ve sağlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, baskınların adresi; Cenin, Nablus'un doğusundaki Asker ve Bılata mülteci kampları, Ramallah'ın batısındaki Beyt Rima beldesi, El-Halil'e bağlı Beni Naim beldesi ile Et-Tabaka köyü, Tubas'ın güneyindeki Tammun beldesi ve Nablus'un kuzeybatısındaki Barka beldesi oldu.

2 KATLI EV BOMBAYLA PATLATILDI

Asker Mülteci Kampı baskınında Filistinlilerle İsrail polisi arasında çıkan çatışmada, göğsünden ağır yaralanan 1 kişi hayatını kaybederken, 10 Filistinli yaralandı. Bılata Mülteci Kampı'ndaki baskında ise 4 Filistinli yaralandı. Yaralılardan Resmi Arafat hayatını kaybetti. Baskın sırasında İsrail güçleri, mayıs ayında öldürülen Hasan Katanani'nin ailesinin yaşadığı ve daha önce boşaltılan 2 katlı evi bombayla patlattı. .

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da İsrail güçlerinin Beytullahim yakınlarındaki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'nda sabah saatlerinde açtığı ateş sonucu yaralanan Hüseyin Yusuf Rabi (29) yaşamını yitirdi.

AA'nın aktardığına göre, Beyt Rima beldesindeki baskında çıkan çatışmada ise Nasır Abdullatif el-Bergusi isimli bir Filistinli hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Tammun beldesindeki baskında da 1 Filistinli öldü, 5'i gerçek mermiyle olmak üzere 7 Filistinli yaralandı. Ayrıca, 1'i kadın 3 Filistinli gözaltına alındı.

El-Halil'e bağlı Et-Tabaka köyüne yönelik baskın sırasında çıkan çatışmada, 1 Filistinli bacağından vuruldu. Beni Naim beldesinde ise onlarca kişi atılan gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi. Cenin'deki baskında, İsrail güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı, 5 Filistinli yaralandı.

Cenin ve Es-Sile el-Harisiyye beldesine düzenlenen baskınlarda 5 Filistinli gözaltına alındı. Nablus'un kuzeybatısındaki Barka beldesinde 5, Avarta beldesinde ise 3 Filistinli gözaltına alındı.

Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısının 116'ya yükseldiği belirtilirken, yaralanan Filistinlilerin sayısının ise yaklaşık 2 bin olduğu kaydedildi. (DIŞ HABERLER)