İsrail'in Lübnan'a saldırısında 2 kişi öldü: Hizbullah'tan 'yeni aşama' açıklaması

Lübnan, İsrail ordusunun insansız hava araçları ile güney ve doğuda birçok noktayı hedef aldığını, saldırılarda iki kişinin öldüğünü duyurdu. Hizbullah ise çatışmada 'yeni aşama' sinyali verdi.

Abone ol

DUVAR - Gazze Şeridi ve Lübnan'a saldırılarını sürdüren İsrail ordusunun akşam saatlerinde Lübnan'ın güneyine ve doğusuna düzenlediği saldırılarda iki kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre, İsrail ordusunun, insansız hava araçları (İHA) ile ülkenin güneyi ve doğusundaki birçok noktaya gerçekleştirdiği saldırılarda iki kişi hayatını kaybetti, en az 15 kişi yaralandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyinde yer alan Sayda kentinin Lubya ilçesine düzenlediği saldırılarda El Fakih Hastanesi hasar gördü. İsrail ayrıca ülkenin güneyindeki Sur kentine düzenlediği hava saldırılarında, es-Sakalayn Camisi'ni hedef alarak tamamen yok etti, bir başka cami de kısmen zarar gördü. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 412 kişi öldü, 11 bin 267 kişi yaralandı.

HİZBULLAH: TANSİYONU YÜKSELTECEK YENİ AŞAMAYA GEÇİLECEK

Hizbullah ise dün yaptığı yazılı bir açıklamada 23 Eylül'den bu yana Lübnan'a yönelik saldırılarını artıran İsrail'e karşı tansiyonu yükseltecek yeni bir aşamaya geçileceğini bildirdi. Hizbullah'tan açıklamada, "Liderliğin direktifleri doğrultusunda düşman İsrail ile çatışmada tansiyonu yükseltecek yeni bir aşamaya geçilecek. Önümüzdeki günlerde bunun yansımaları olacak" ifadeleri kullanıldı. Hizbullah'ın açıklaması, İsrail ordusunun Hamas lideri Yahya Sinvar'ı Gazze'de öldürdüğünü açıklamasının ardından geldi. 

Hizbullah açıklamasında ayrıca İsrail'in Lübnan'a kara saldırılarının başlamasından bu yana 55 askerinin öldürüldüğü, 500'den fazlasının yaralandığı belirtilen açıklamada, 20 Merkava tankı, 4 askeri buldozer ve bir zırhlı personel taşıyıcının imha edilmesinin yanı sıra Hermes 450 tipi 2 insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü vurgulandı.

Hizbullah, daha önce yaptığı ayrı bir açıklamada da İsrail'in kuzeyindeki yerleşim yerlerinde toplu halde bulunan İsrail askerlerini füzelerle hedef alarak 'doğrudan vurduğunu' duyurmuştu.  Hizbullah, sosyal paylaşım platformu Telegram üzerinden yaptığı açıklamalarda, konuya ilişkin bilgi verdi. İsrail'in kuzeyindeki Avivim, Shtula ve Kafr Giladi yerleşim yerlerindeki 'büyük' asker topluluklarının özel füzelerle hedef alındığı belirtildi. Açıklamalarda, hedef alınan askerlerin doğrudan vurularak isabet aldıkları kaydedildi.

(ANADOLU AJANSI)