İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'na hava saldırısında 17 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze'deki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir eve yönelik hava saldırısında 17 kişinin öldüğü açıklandı. 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda iki gazeteci daha hayatını kaybetti.

Abone ol

DUVAR - İsrail savaş uçakları, Gazze'deki Nusayrat Mülteci Kampı'na hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 17 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı açıklandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, savaş uçakları kampta bulunan bir evi hedef aldı. Ölenler arasında çocukların ve kadınların da olduğu ifade edildi. Şihab haber ajansı da İsrail uçaklarının Cibalya bölgesindeki Hademat Kulübü yakınlarında beş ailenin evini bombaladığını aktardı. Han Yunus Mülteci Kampı'nın doğusundaki Beni Sehila beldesindeki tarım alanları da İsrail savaş uçakları tarafından vuruldu.

İSRAİL ORDUSU ENDONEZYA HASTANESİ'Nİ KUŞATTI

Gazze'de kara harekatına da devam eden İsrail ordusunun askeri araçları dün Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kara saldırılarını yeniden genişleterek Cibaliya beldesindeki Endonezya Hastanesi'ni kuşatma altına aldı. Anadolu Ajansı'nın görgü tanıklarından aktardığı bilgilere göre, Gazze'nin kuzeyindeki Tevam bölgesinden bir kilometre doğuya doğru ilerleyerek Ebu Şarh kavşağına ulaşan İsrail güçleri, buradan 2 kilometre kuzeye doğru ilerleyerek Endonezya Hastanesi'nin yakınlarına ulaştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın Sağlık Müdürü Munir el-Berş, İsrail güçlerinin sabahtan itibaren Endonezya Hastanesi'ni kuşatma altında tuttuğu bilgisini paylaştı. Berş, İsrail güçlerinin hastanenin kliniklerini ve ameliyathane katlarını bombalayıp ekipmanları imha ederken, hastanede ve avlusunda cesetlerin yığıldığını söyledi. Yerel kaynaklara göre İsrail güçleri, Es-Sabra Mahallesi'nden ve Ez-Zeytun Mahallesi'nin batı tarafından 3 kilometre batıya çekilerek Şifa Hastanesi'ne ulaştı.

Ayrıca İsrail güçleri, Tel el-Heva ve Er-Rimal mahallelerinin güneybatı bölgelerinden çekilerek Gazze sahil şeridindeki Er-Reşid Caddesi'ne ilerledi. İsrail güçleri Gazze'deki El-Vahde, Ömer el-Muhtar ve Es-Selasin caddelerinin büyük bir bölümü ve Şifa Hastanesi çevresindeki evleri yıkarken, Tel el-Heva Mahallesi ve Rimal Mahallesi başta olmak üzere şehrin batı bölgelerinin çoğunda büyük yıkıma neden oldu.

ENDONEZYA HASTANESİ'NDEN 100 YARALI NASIR HASTANESİ'NE NAKLEDİLDİ

Kuşatma altında olduğu ifade edilen Endonezya Hastanesi'nden Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi'ne gece 100 yaralı nakledildi. Nakil işlemi, Uluslararası Kızılhaç Örgütü ile yapılan koordinasyonla gerçekleştirildi. Nasır Hastanesi'ne nakille gelen bir yaralının yakını AA muhabirine, "Güç bela çıktık. Zeytun'daki okuldaydık orada bizi yıktılar, ettiler. Endonezya Hastanesi'ne gittik. Oradaki doktorlar bizlere çok saygılı davrandılar. Henüz orada kardeşlerimiz var" ifadelerini kullandı.

Yaralı yakını, "Endonezya Hastanesi ile burası arasında yol nasıldı? sorusuna, "Yol kıpkızıl ölüm dolu. Allah şoförün yardımcısı olsun. Güç yettiremiyorum" yanıtını verdi. Bölgedeki kaynaklar, Endonezya Hastanesi'nde halen 500 yaralı bulunduğunu, yaralıların Nasır Hastanesi ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki diğer hastanelere nakilleri için çalışma yürütüldüğünü belirtti.

İKİ GAZETECİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne bombardımanında iki gazetecinin daha yaşamını yitirdiği açıklandı. WAFA'nın haberine göre, Gazze'nin orta kesimlerindeki el-Beric Mülteci Kampı ve kuzeydeki Beyt Lahiye bölgesinde evleri hedef alınan gazeteciler Ala Tahir el-Hasanat ile Ayat Haddura bombardımanda hayatını kaybetti.

Haddura, gelişmeleri aktarmak için muhabiri olduğu Alghad televizyonuna görüntülü bağlandığı yayında "Bu son video olacak" ifadesini kullandı. "İşgal güçleri, Beyt Lahiye'ye fosfor bombaları attı. Bölgenin boşaltılması için bildiriler dağıttı" diyen Haddura, "İnsanlar deliler gibi yollarda nereye gittiklerini bilmiyor. Biz de evde bölündük. Bir kısmı çıktı, tabii kimsenin nereye gittiğini bilmiyoruz. Durum çok zor. Ya Rabbi, bizlere merhamet et" diye konuştu.

Ala Tahir el-Hasanat da Gazze'nin orta kesimindeki Beric Mülteci Kampı'ndaki evinin İsrail uçakları tarafından bombalanması sonucu yaşamını yitirdi.

ÖLEN İSRAİL ASKERİ SAYISI 68'E YÜKSELDİ

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen asker sayısının 68'e çıktığını bildirdi. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda iki İsrail askerinin daha öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, beş İsrail askerinin de Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda ağır yaralandığı ifade edildi. (DIŞ HABERLER)