İsrail'in saldırdığı Refah neden önemli?

İsrail saldırıları ile beraber yerinden edilmiş 1.3 milyon Filistinlinin yaşadığı Refah'ta, yaklaşık 3.5 kilometre karelik bir bölgenin çadırlarla kaplandığı tahmin ediliyor.

DUVAR - İsrail ordusu, Gazze’nin güneyindeki Refah’a saldırıya başladı. Ordu, 100 bine yakın Filistinli’ye saldırı öncesi Han Yunus ve El Mevasi bölgelerine gitmeleri çağrısı da yaptı. Bazı Filistinli ailelerin Refah’ın doğusundan ayrıldığı görüntüler medyaya yansıdı. Birleşmiş Milletler (BM) Refah’ta bir insani felaket yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Evlerinden edilmiş 1,4 milyona yakın Filistinlinin yaşadığı tahmin edilen şehir, Gazze’de yedi aydır süregelen savaştan kaçan sivillerin son sığınaklarından biriydi. Peki Refah nasıl bir bölge ve tarihi hakkında ne biliniyor? BBC Arapça Servisi derledi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?