İsrailli milyarder Teddy Sagi'ye Kıbrıs’ta suikast girişimi

İsrail'in en zengin dördüncü kişisi olan milyarder Teddy Sagi'ye Kıbrıs'ın güneyinde suikast girişiminde bulunuldu. Azeri zanlının adanın güneyine KKTC'den geçtiği beliritiliyor.

Abone ol

DUVAR - Kıbrıs ve İsrail, adanın her iki yakasını ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri yakından ilgilendiren yeni bir casusluk ve suikast girişimini konuşuyor. İddiaya göre, İsrail'in en zengin dördüncü kişisi olan milyarder Teddy Sagi'ye suikast girişimi son anda önlendi. Azeri zanlının, Sagi'nin bulunduğu güney Kıbrıs'a KKTC'den geçmeye çalışırken yakalandığı belirtiliyor.

Sagi, Forbes'a göre 5,6 milyar dolar değerinde bir servete sahip. Şans oyunları yazılımı şirketi Playtech ile Londra’da Camden Market’ın sahibi olan Sagi, hayatının büyük bölümünü Kıbrıs’ta sürdürüyor.

Kıbrıs ve İsrail basınındaki son bilgilere göreyse, 49 yaşındaki İsrailli milyarder Kıbrıs'ta bir suikast planının odağında yer aldı. Azeri bir kiralık katilin, Sagi'yi öldürmek için adaya gönderildiği öne sürülüyor.

38 yaşındaki Azeri şüphelinin suikast için KKTC’den adanın güneyine geçtikten sonra Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarınca göz altına alındığı bilgisi Rum medyasına yansımış durumda. Haberlere göre, Kıbrıslı yetkililer suikasta dair istihbarat alınca Sagi'yi uyardı ve İsrailli iş insanı adayı derhal terk etti. Suikastçı ise birkaç gün sonra gözaltına alındı. Güney Kıbrıs'a Metehan-Ayios Dometios Sınır Kapısı'ndan geçtiği belirtilen zanlının üzerinde susturuculu silah bulunduğu ve yakalandığı sırada, Sagi'nin adada kullandığı ofis binasını dışarıdan incelediği belirtildi. İsrail basını, Azeri şüphelinin Rusya Federasyonu pasaportuna sahip olduğunu da yazdı.

Suikast girişimi konusunda iki iddia var. Channel 12 News kanalı, şüphelinin Rus mafyasıyla ilişkisi olduğunun tespşt edildiğini, Sagi'nin Rus iş ortaklarına olan borçları nedeniyle öldürülmek istenmiş olabileceğini öne sürdü. İsrail basınında aynı zamanda, suikast girişiminin arkasında İran'ın bulunduğu iddiaları da yayımlandı. Ancak bu iddiaya herhangi bir kanıt gösterilmedi.