İsral Başbakanı BAE'yi ziyaret edip Abu Dabi Veliaht Prensi'yle görüşecek

İsrail Başbakanı Naftali Bennet, Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edeceğini açıkladı. Bennet, BAE'nin fiili yöneticisi olan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed al Nahyan'la görüşecek.

Abone ol

DUVAR - İsrail'in ABD'deki Donald Trump yönetimi döneminde Birleşik Arap Emirlikleri'yle (BAE) geçtiğimiz yıl yaptığı İbrahim Anlaşmaları'nın ardından iki ülke arasında dikkat çekici bir resmi ziyaret yapılacak. İsrail Başbakanı Naftali Bennet, BAE'ye giderek ülkenin fiili yöneticisi olan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed al Nahyan'la görüşecek.

Bennet bugünkü kabine toplantısında "Bugün Birleşik Arap Emirlikleri'ne gideceğim; bu, bir İsrail başbakanın BAE'ye ilk ziyareti olacak" dedi.

Bennett'in ofisinden yapılan açıklamada da, İsrail Başbakanı'nın Abu Dabi Veliaht Prensi ile görüşeceği, iki liderin özellikle ekonomik meseleler olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkileri ve istikrarı geliştirmeye yönelik konuları ele alacağı belirtildi.

Abu Dabi'den ziyarete resmi teyit henüz gelmiş değil. 

İbrahim Anlaşmaları'nın ardından benzer bir ziyaret eski başbakan Benyamin Netanyahu'nun döneminde planlanmış ancak Covid kısıtlamaları ve Ürdün hava sahası üzerinden bir uçuş gerçekleştirilememesi nedeniyle ertelenmişti.

Ziyaret şimdi, BAE'nin İran ve Türkiye'yle de temaslarını artırdığı, aynı zamanda İran'ın nükleer müzakerelere yeniden başladığı bir döneme denk geliyor. (DIŞ HABERLER)