İstanbul araştırması: Neden esmiyor, neden çok sıcak?

İstanbul’un her geçen yıl daha da sıcak bir kent olmasının nedenlerine dair yapılan bilimsel araştırmanın bulguları açıklandı.

DUVAR - İstanbul'da dün gece nem oranı birçok ilçede yüzde 90'ı geçti. Yoğun kentleşmenin ve iklim değişikliğinin İstanbul üzerindeki etkisini inceleyen bir araştırmanın verilerine göre İstanbul, kentsel ısı adası etkisi nedeniyle daha sıcak bir kent haline geldi. Araştırmada, kentsel alanların, kırsal alan ve ormanlık alanlara göre daha sıcak olduğu görülürken, sıcaklıkların 35°C’nin üzerine çıktığı gün sayısının da kentsel alanlardan daha fazla olduğunu ortaya konuldu. 

Kentsel ısı adası, kentlerin, çevrelerindeki banliyölere, kırsal veya ormanlık alanlara kıyasla daha fazla ısı üretip tutması sonucu oluşuyor. Bununla birlikte kentsel ısı adası ile arazi kullanımı ve arazi örtüsü arasında da net bir ilişki var. 

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 2 milyon TL'nin geri ödemesi Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri Fatih Portakal asgari ücreti hesapladı: 'Verirler mi?' Meteoroloji il il uyardı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor