İstanbul Boğazı'nda gemi kazası: 'Kaçın kurtarın kendinizi'

İstanbul Boğazı'nda iki yük gemisi çarpıştı. Kazada gemilerde hasar oluştu. Kazanın ardından sürüklenen gemilerden biri yolcu tekneleriyle çarpışma tehlikesi atlattı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Boğazı'nda, Üsküdar açıklarında iki yük gemisi çarpıştı.

DHA'nın haberine göre, Batum'dan Suudi Arabistan'a seyreden 80 metre uzunluğundaki "AYED-1" isimli kuru yük gemisi ile İspanya'dan Batum'a giden 180 metre boyundaki "BUNUN ACE" isimli dökme yük gemisi Üsküdar açıklarında çarpıştı.

Kazanın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "AYED 1 isimli kuru yük gemisi ile BUNUN ACE isimli dökme yük gemisinin Üsküdar önlerinde birbirine sürtmesi nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait KURTARMA-2, KURTARMA-5 ve MEHMETÇİK Römorkörlerimiz ile KEGM-4 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz olay yerine ivedilikle yönlendirilmiştir" denildi. 

Açıklamada, kaza sonucunda yaralanma yaşanmadığı yalnızca maddi hasar meydana geldiği aktarıldı.

Gemiler, römorkörlerle Ahırkapı açıklarına çekildi.

Kazanın ardından cep telefonlarıyla kaydedilen videolarda, sürüklendiği tahmin edilen BUNUN ACE gemisinin, Üsküdar sahiline çok yakın geçtiği ve Turyol iskelesinde bekleyen yolcu teknelerine çarpmak üzere olduğu görüldü. 

Telsizden bir kaptan, "Böyle giderse buraya gelecek. Kaçın kurtarın kendinizi, dümeni kitledi galiba. Parka doğru bindiriyor, parkı boşaltalım"  diyerek uyarıda bulundu. 

Bir yolcu teknesi geri manevra yaparak BUNUN ACE ile çarpışmaktan kurtuldu.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)