İstanbul CinéCollective, 24-29 Haziran'da Beykoz Kundura'da

Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle, KunduraLab ve Institut français tarafından yapılacak İstanbul CinéCollective etkinliği 24-29 Haziran'da Beykoz Kundura'da düzenlenecek.

Abone ol

DUVAR - KunduraLab ve Institut français tarafından tasarlanan İstanbul CinéCollective'in ilki, Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle, 24-29 Haziran 2024 tarihleri arasında Beykoz Kundura'da gerçekleştirilecek.

KunduraLab ve Institut français, atölye çalışmaları, eğitimler ve uluslararası değişim programlarını içeren bir hafta sürecek bir kapasite geliştirme programına katılma şansına sahip olacak sinemacıları belirlemek için ortak bir açık çağrı yaptı.

Uluslararası bir konuk sanatçı projesi olarak hayata geçirilen İstanbul CinéCollective, sinemacılara kurmaca, belgesel veya hibrit film projelerini (hem ilk hem de ikinci uzun metraj filmler için) geliştirirken destek olmayı ve onlara eşlik etmeyi hedefliyor. Bölgesel bir modül olarak tasarlanan İstanbul CinéCollective, katılımcılar için yaratıcı bir merkez oluşturmayı ve bölgesel ölçekte projelerin ortaya çıkmasını teşvik ederken, farklı ülkelerden sinemacılar arasında kalıcı ilişkiler geliştirmeyi, böylece kültürel çeşitliliği ve fikir alışverişini teşvik etmeyi amaçlıyor.