İstanbul için su baskını uyarısı

İstanbul'da gece boyunca gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Yer yer adeta göle dönen yollar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Meteoroloji, sel ve su baskınları ile dolu uyarısı yaptı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'da gece saatlerinde başlayarak  devam eden sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü.

Sürücüler yollarda zor anlar yaşadı. Sağanak nedeniyle sabah saatlerinde kent trafiğinde yoğunluk da oluştu.

Saat 04.00 sıralarında etkisini artıran gök gürültülü sağanak yağış, İstanbul'un birçok noktasında görüldü.

İstanbul semalarında biriken yoğun bulutlar nedeniyle dakikada ortalama 34 şimşek aktivitesi oldu.

Şimşekler ise gece boyunca şehri aydınlattı.

HAVA TRAFİĞİ ETKİLENDİ

Sağanak nedeniyle İstanbul'da hava trafiği de olumsuz yönde etkilendi.

CB (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar ve şiddetli yağmur nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda iniş yapmak için sıra bekleyen uçaklar uzun sürede havada tur atmak zorunda kaldı. Yağmur ve dolu yağışının etkili olduğu saatlerde Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak isteyen Türk Hava Yoları’nın Şiraz-İstanbul ve Ankara-İstanbul seferini yapan uçakları Tekirdağ Havalimanı’na, Hannover-İstanbul Ankara Esenboğa Havalimanı’na yönlendirildi. Bu arada bazı uçaklar da pisti pas geçmek zorunda kaldı.

METEOROLOJİ'DEN AÇIKLAMA

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da gece saatlerinde başlayan şiddetli yağışın bugün akşama kadar etkili olmasının beklendiği duyuruldu.

Açıklamada vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunuldu.

(İSTANBUL-DHA)