İstanbul merkezli operasyon: Avcılar eski belediye başkanı Handan Toprak gözaltına alındı

5 ilde operasyon yapıldı. Avcılar eski belediye başkanı Handan Toprak gözaltına alındı. Balıkesir'in Gömeç ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gazi Pişgin ise görevden uzaklaştırıldı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul merkezli soruşturmada "ihaleye fesat karıştırma ve resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Avcılar eski belediye başkanı Handan Toprak da gözaltına alınan arasında yer aldı.

HANDAN TOPRAK: GÖZALTINA ALINDIĞIMI BASINDAN ÖĞRENDİM

Toprak, polislerin evine geldiği sırada bir video çekti. Gözaltına alındığını basından öğrendiğini söyleyen Toprak, "Memur beyler bir prosedürü yerine getirmek üzere geldiklerinde ben onlarla konuşurken benim gözaltına alındığım haberi basına düşmüş. Şu anda gördüğünüz gibi evimdeyim. Bu davanın siyasi bir dava olduğunun en önemli göstergesi. CHP'li belediyeleri terörle ilişkilendirmek için, karalamak için yapılmış bir dava.

Diğer belediyelere de sirayet ettirecek şekilde yapıldı. Biz de 'A' harfinde olduğumuz için Avcılardan başlandı. 'Seçim öncesi siyasi bir dava' demeyelim buna. Yapılan şeye dava mı denir başka bir şey denir? Ben daha evimdeyim. Memur beyler muhtarla birlikte geldiklerinde, buradan da savcılığa, diğer yerlere gidileceğini söylediklerinde daha benimle hiç konuşmadan basından öğreniyoruz ki ben gözaltına alınmışım. Gözaltına alınmadım. Daha evime yeni geldiler. Evden çıkmadık. Ama basında yer alması bunun siyasi bir dava olduğunun göstergesidir. Muhalefet belediyelerine yapılmış bir dava olduğunu göstermektedir" dedi.

Toprak bu sözleri sonrası gözaltına alındı.

AA'nın haberine göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul merkezli Ankara, Antalya, Tekirdağ ve Balıkesir'de yapılan eşzamanlı operasyonda 21 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen 6 kişinin ise Aralık 2021'de düzenlenen benzer bir operasyonda gözaltına alındığı ve cezaevinde tutuklu bulundukları öğrenildi.

GÖMEÇ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Balıkesir'in Gömeç ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gazi Pişgin, hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

CHP'den Gömeç Belediye Meclisi Üyesi de olan Pişgin hakkında 'rüşvet ve görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla başlatılan soruşturma sürüyor.

Pişgin'in, İçişleri Bakanlığınca Başkan Yardımcılığı ve Meclis Üyeliği görevlerinden geçici olarak uzaklaştırıldığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)