İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali 18 Şubat'ta başlıyor

İstanbul Şiir ve Edebiyat konuşulacak. 10'u yurtdışından, 10'u Türkiye'den, 20 isim katılacak.

Abone ol

DUVAR - Kurulduğu zamandan bu yana onursal başkanlığını Doğan Hızlan’ın üstlendiği Şiir ve Edebiyat Festivali, 12. kez düzenlenecek. Festivale bu yıl, 10’u yurtdışından, 10’u da Türkiye’den olmak üzere toplam 20 şair ve yazar katılıyor. Adnan Özer, Ömer Erdem, Atakan Yavuz, Baki Ayhan T., Cenk Gündoğdu, Cevdet Karal, Alphan Akgül ve Oktay Taftalı katılan yazarlardan bazıları...

İLLUSTRASYON VE GRAFİK ESERLERİ

Festivalde bu yıl seçilen 2 temadan birisi Divan Şiir geleneği. Divan edebiyatından İskender Pala’nın seçtiği 40 beyit üzerine, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin çalışmalarından oluşan illustrasyon ve grafik eserleri sergisi düzenlenecek. Tophane-i Amire’de açılacak olan Sergi, festival günleri boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Divan Edebiyatı teması 20 Şubat Perşembe günü saat 15:00’de Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek “Son Dönem Türk Şiiri’nde Divan Edebiyatı Yakınlaşmaları” başlıklı bir panel ile de işlenecek.

'ŞEHİR VE EDEBİYAT'

İkinci seçilen tema ise “Şehir ve Edebiyat”. Bu başlık altında 19 Şubat Perşembe günü saat 14:00’de İstanbul Ticaret Odası (İTO) konferans salonunda yerli ve yabancı konuşmacıların söz alacağı bir konferans düzenlenecek.

.

18-22 Şubat günleri arasında gerçekleşecek olan festivalde tüm etkinliklere katılım ücretsizdir. (HABER MERKEZİ)