İstanbul taşınıyor: 3 ildeki arsa fiyatları uçtu

Artan hayat pahalılığı ve deprem endişesi İstanbul'dan tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanların yeni adresi ise Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale olurken, bu illerdeki arsa fiyatları uçtu.

DUVAR - Deprem endişesi ve artan kira fiyatları İstanbul'dan tersine göçü hızlandırmış durumda. TÜİK'in  son verilerine göre bir yılda 418 binden fazla kişi İstanbul'dan ayrılırken, son 5 yıllık süreçte ise İstanbul'dan gidenlerin sayısının 2 milyonu 200 bini geçtiği tahmin ediliyor. Maraş depremlerinin ardından megakent genelinde hızlanan kentsel dönüş sürecinin de çevre illere göçü arttırdığı belirtilirken, en çok tercih edilen şehirler ise Tekirdağ, Edirne, Çanakkale olarak öne çıkıyor. İstanbul'dan Trakya'ya göç, bölge genelindeki emlak fiyatlarının yükselmesine neden olurken, son zamanlarda bölgede kiralık daire sorunu başladığı gündeme getirildi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?