İstanbul Üniversitesi Rıdvan Çelikel Arkeoloji Müzesi açılıyor

Yarın açılacak müze 2 Temmuz'dan itibaren ziyaretçileri kabul edecek. Girişler ücretsiz.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Arkeoloji bölümü öncülüğünde kurulan İÜ Rıdvan Çelikel Arkeoloji Müzesi 1 Temmuz 2019'da kapılarını açıyor. İÜ Fen Fakültesi Şeref Holü'nde açılışı yapılacak müzede, Paleolitik Çağ’dan Orta Çağ’a kadarki Anadolu kültürlerinden kalan eserler sergilenecek. 1 Temmuz'da gerçekleşecek törenin ardından 2 Temmuz'dan itibaren ziyaretçi kabulü başlayacak.

Girişi ücretsiz olan müzede etnografik eserlerin yanında İstanbul Üniversitesi’nin Anadolu arkeolojisine yaptığı katkıları anlatan bölümler de olacak. Uygarlık tarihinin tüm gelişim sürecini içeren  ve İÜ Arkeoloji bölümünün anabilim dallarında çalışan akademisyenler tarafından hazırlanan müze, Taş Devri’nden Antik Çağ’a kadar birçok buluntuyu barındıracak.

İstanbul Üniversitesi öğrencilerine ve dışarıdan gelecek her yaş grubuna açık arkeoloji eğitimlerinin verileceği atölyelerin bulunduğu müzede 600 bin ile 100 bin yılları arasına ait taş aletlerinden  Helenistik ve Roma Dönemi buluntularına kadar birçok parça sergilenecek. (HABER MERKEZİ)