İstanbul ve Ankara'da okullara 1 gün kar tatili

İstanbul Valisi Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. THY 170 uçuşunu iptal etti. Akşam saatlerinde Ankara'dan da tatil haberi geldi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul’a Silivri ve Çatalca'dan giriş yapan kar yağışı, şehir merkezinin ardından Anadolu yakasının da büyük bölümünü etkilemeye başladı. 

Saat 18.00'den itibaren de motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelere trafiğe çıkış yasağı getirilen şehirde yağışların yarın etkisin artırması bekleniyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya okulların tatil edildiğini duyurdu: "Kıymetli Hemşehrilerim Sevgili Öğrenciler, 20.00’de Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre İlimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir."

İstanbul'da bazı üniversiteler de olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verme kararı aldı.

Boğaziçi Üniversitesinin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "Değerli Boğaziçi Üniversitesi Mensupları, İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, üniversitemizin kampüslerinde görev yapması gereken personel hariç, eğitime (idari ve akademik olarak) 06 Şubat 2023 tarihinde bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Medipol Üniversitesi de Valiliğin kentteki olumsuz hava koşullarına yönelik yaptığı açıklama sonrası üniversitelerindeki engelli ve hamile personelinin yarın idari izinli sayılacağını duyurdu.

Beykoz Üniversitesi de önlisans, lisans, yüksek lisans ve hazırlık programlarında gerçekleşecek tüm derslerin çevrim içi yapılacağı açıklaması yaptı.

THY 170 SEFERİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları (THY) da yarın (6 Şubat) İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından yapılacak 170 seferin iptal edildiğini açıkladı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "İstanbul kalkışlı/varışlı seyahati bulunan değerli misafirlerimiz; 6 Şubat 2023 tarihinde, olumsuz hava koşullarına bağlı kar yağışı beklentisi nedeniyle İstanbul Havalimanı kalkışlı/ varışlı 76’sı iç hat olmak üzere toplam 152 seferimiz; Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı/varışlı uçuşlarımızda da 18 seferimiz Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) tarafından alınan kısıtlama kararı gereği iptal edilmiştir. Uçuşlarınız ile ilgili güncel bilgiyi aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz." 

SABİHA GÖKÇEN'DEN TÜM UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ'den (HEAŞ) yapılan açıklamada ise bugün saat 20.30 itibarıyla Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışlı tüm uçuşların iptal edildiği, yarınki uçuşlarda ise yüzde 50 azaltmaya gidildiği belirtildi. Açıklamada, "Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili hava yolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir." ifadesi kullanıldı.

ANKARA'DA DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ 

Ankara Valisi Vasip Şahin de Twitter'dan yaptığı açıklamada buzlanma ve yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu: "Son meteorolojik değerlendirmelere göre, İlimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır." (HABER MERKEZİ)