İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde 80'e dayandı, bazı barajlar taşıyor

İstanbul barajlarındaki su seviyesi son bir günde yüzde 0,58, son haftada ise yüzde 15,06 yükseldi. İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, bazı barajlardan su tahliyesi yaptıklarını belirtti.

DUVAR - Son haftalardaki yağışlı hava İstanbul'daki barajlara büyük oranda katkıda bulundu. Barajların doluluk oranlarındaki rekor artışla ilgili açıklama yapan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, "Barajlarımızdan bir kısmı şu an taşıyor. Elmalı Barajı ve Istrancalar'daki 5 barajımız taşıyor. Taşmak üzere olan barajlarımız da var. Ömerli Barajı bunlardan biri. Ömerli Barajı yüzde 95 mertebelerinde dolu. Bu yüzden Melen'den su transferini durdurmuş durumdayız. Bu taşkınlara yönelik olarak da tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 2 milyon TL'nin geri ödemesi Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri Fatih Portakal asgari ücreti hesapladı: 'Verirler mi?' 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda