İstanbul'da bombalı saldırı

İstanbul'da bu sabah çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüse bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 11 kişi öldü 36 kişi yaralandı. Saldırı ile ilgili olarak yayın yasağı getirildi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Vezneciler'de bu sabah polis otobüsüne bombalı saldırı düzenlendi. Çevik kuvvet otobüsünü hedef alan saldırıda yaralıların olduğu bildirildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin 11 kişinin öldüğünü, 36 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırı ile ilgili olarak İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı getirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 savcı olay yerinde inceleme yaptı.

DHA'nın haberine göre, çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında Vezneciler durağı yakınlarında park halinde bulunan bomba yüklü bir otomobil patladı. Patlamanın olduğu yer Beyazıt Karakolu ile Vezneciler durağı arasında bir noktada bulunuyor. Çevik kuvvet otobüsünü hedef alan saldırıda, patlamanın etkisiyle otobüs devrildi.

İlk patlama Beyazıt Karakolu önünde gerçekleşti. Duyulan ikinci patlama sesinin ise doğalgazdan kaynaklandığı iddia edildi.

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, olay yerinde incelemeler yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 6'si polis 5'ü sivil 11 kişinin öldüğünü, 36 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılar Çapa, Cerrahpaşa, Haseki ve Bezmi Alem hastanelerine kaldırıldı.

SİLAH SESLERİ GELDİ

İstanbul Belediyesi'nden Vezneciler'e kadar olan bölge polisler tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük hasar oluştuğu ve binaların camlarının kırıldığı görüldü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşalttı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibinin yanı sıra itfaye de sevk edildi.

Patlamanın ardından bölgeden silah sesleri duyulduğu öğrenildi.

Durumu hafif olan yaralılar Şehzadebaşı Tıp Merkezi’ne götürüldü. Al Jazeera’ye konuşan görgü tanığı Tülay Gökçimen, "Patlamadan yaklaşık beş dakika sonra Şehzadebaşı Tıp Merkezi'ne kan vermek için geldiğimde bir karmaşa, telaş vardı. Sürekli içeri yaralı getiriliyordu. Getirilen yaralılar ayakta tedavi edilecek türden yaralılardı. Tıp Merkezi’nin önünde çok sayıda ambulans var. Bir ambulansa ceset torbası içinde ölü taşınırken gördüm" şeklinde konuştu.

7 SAVCI OLAY YERİNDE

Saldırının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Terör ile Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan’nın da aralarında bulunduğu 7 savcı olay yerinde inceleme yaptı.

ÖLEN POLİSLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Bomba yüklü araçla yapılan saldırıda hayatını kaybeden 6 polisin isimleri belli oldu. Yaşamını yitiren polislerin isimleri:

Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem

SALDIRI SONRASINDA ANKARA'DA HAREKETLİLİK

CNN Türk'ün haberine göre, İstanbul'daki saldırı sonrasında İçişleri Efkan Ala, Başbakan Binali Yıldırım'a olay ilgili bilgi vermek üzere Çankaya Köşkü'ne gitti. Yaklaşık 30 dakika süren görüşme basına kapalı olarak yapıldı. Görüşmeye daha sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da katıldı. Başbakan Yıldırım'ın, İstanbul Valisi Vasip Şahin'le de telefon görüşmesi yaptığı ve bilgi aldığı öğrenildi.