İstanbul'da iki ilçe için çekirge açıklaması: İstilacı değiller

Sultangazi ve Arnavutköy'de havaların ısınmasıyla birlikte görülmeye başlayan boyları 3 ila 6 santimetre arasında değişen çekirgeler, her iki ilçede tedirginlik yarattı.

DUVAR - Sultangazi ve Arnavutköy'de havaların ısınmasıyla birlikte son günlerde görülmeye başlayan çekirgeler, her iki ilçede tedirginlik yarattı. Ev ve sokaklarda görülmeye başlayan çekirgelerin boyları 3 ila 6 santimetre arasında değişiyor. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Bu çekirgeler sıcağı çok seviyor. Şu an ise bu çekirgelerin ortaya çıkmasının tam zamanı. Bu çekirge türleri istilacı bir tür değil. Bu yüzden vatandaşların korkmasına gerek yok. Çekirgelerin bir zararı yok" dedi.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 3 milyon TL'nin geri ödemesi İslam Memiş'ten 'pazartesi' uyarısı: Altın, borsa, gümüş ve bitcoin... İndirimin ardından akaryakıt fiyatları güncellendi Oranlar değişti: 1,5 milyon TL'nin aylık getirisi uçtu Icardi’nin 52 milyon liralık lüks aracı: Plakada Fenerbahçe detayı Liste güncellendi: İl olmaya aday ilçeler