İstanbul'da yarım saat arayla iki kadını katleden zanlı surlardan atladı

Edirnekapı surlarında genç bir kadını kafasını keserek katleden katil zanlısı daha sonra intihar etti. Zanlının yarım saat önce Eyüpsultan'da bir başka genç kadını öldürdüğü ortaya çıktı.

Abone ol

DUVAR -  İstanbul Fatih'te Semih Çelik (19) isimli erkek, İkbal Uzuner'i (19) başını keserek katletti. Çelik'in Eyüpsultan'da da Ayşenur Halil'i (19) öldürdüğü ortaya çıktı. 

Olay, 16.00 sıralarında Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi'nde meydana geldi. Semih Çelik Edirnekapı'da İkbal Uzuner'i katletti. Daha sonra kadının başını Edirnekapı surlarından aşağı attı. Ardından boğazına ip geçiren Çelik surlardan atlayarak intihar etti. 

Öte yandan kasap olduğu öğrenilen Semih Çelik'in cinayetten yarım saat önce Eyüpsultan'da Ayşenur Halil'i boğazını keserek katlettiği ortaya çıktı. 

HASTANEDE ÖLDÜ 

İhbar üzerine olay yerine, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Çelik, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çelik hastanede hayatını kaybetti. Çelik'in babasının ifadesinde, 'Çelik'in 5 kez psikolojik tedavi gördüğü, 2 kez kaybolduğu ve daha önce intihar girişiminde bulunduğunu' söylediği öğrenildi.

ÇİZİM YAPMIŞ

Polis ekiplerinin Ayşenur Halil'in cansız bedenin bulunduğu Semih Çelik'in evinde yapılan aramalarda, kendi çizdiği karakelem resim bulundu. Bulunan resimde, çıplak halde bir kadının vücudunun parçalara ayrıldığı görüldü. Çelik'in, Edirnekapı surlarında öldürdüğü İkbal Uzuner'i evinde çizdiği resimdeki gibi parçalara ayırdığı belirlendi.

Polis ekiplerinin, Eyüpsultan'da ve Edirnekapı surlarında yaptığı incelemelerin ardından İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

YAYIN YASAĞI KARARI

Öte yandan olaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğine yazı yazarak yayın yasağı kararı alınmasını talep etti.

Savcılığın talep yazısında, 'medyada yer alan yayınlarda, toplum sağlığı ve ahlakı ile kamu düzeninin bozulması riskinin meydana geldiği' belirtildi.

Soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı kararı alınması istenen yazıda, 'suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin ve genel sağlığın korunması amacıyla konuyla ilgili internet ortamında yer alan haberlere erişimin engellenmesi kararı verilmesi de' talep edildi.

Talebi değerlendiren hakimlik, Basın Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı verilmesine, konuyla ilgili internet ortamındaki haberlerin içeriklerinin çıkarılmasına ve erişim engeli kararı alınmasına karar verdi.

Hakimlik, kararın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığına gönderilmesine ve en geç 4 saat içinde yerine getirilmesine hükmetti.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)