İstanbul'da IŞİD operasyonu: 16 kişi tutuklandı

İstanbul'da IŞİD'e para aktarma suçlamasıyla gözaltına alınan 17 kişi adliyeye sevk edildi. 16 zanlı tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'da, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne maddi destek sağladıkları ve para aktardıkları şüphesiyle gözaltına alınan 17 kişiden 16'sı tutuklandı.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, IŞİD yönelik soruşturma kapsamında 20 şüphelinin gözaltına alınması için 17 Ekim'de operasyon gerçekleştirildi. 20 ev ve 7 işyerine gerçekleştirilen baskında 17 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamaya 3 kişinin yakalanması için ise çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Haklarında örgüte fon sağladıkları yönünde bilgiler bulunan ve bu kapsamda mal varlıkları dondurulan şüphelilerin sorguları bu sabah tamamlandı.

İfade işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerin biri savcı tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 16 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (HABER MERKEZİ)