İstanbul’da Narin eylemi: Nereye baktığını bilmeyen bakanlar...

İstanbul’da kadınlar 8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesini protesto etti: Aile diyordunuz alın size aile. Nereye baktığını bilmeyen Bakanlar, hesabını soracağız...

Abone ol

İSTANBUL- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran için İstanbul’da bir araya geldi.

Kadıköy Süreyya Operası önündeki protestoda küçük çocuğun posterlerini taşıyan kadınlar, "Narin’in hesabını soracağız" ve "katil devlet" sloganı attı.

“Yarın okullar açılıyor. Narin okula gidebilirdi anacak biz Narin’in ölümünü konuşuyoruz” denilen ortak açıklamada “İşte görüyoruz. Narin gibi yaşayamıyor çocuklar. Bugün Narin için başsağlığında bulunanlar, biliniz ki Narin’in kanı ellerinizde” ifadelerine yer verildi.

‘AİLE DİYORDUNUZ ALIN SİZE AİLE’

Eylemde Kadın Cünayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim söz aldı. “Narin nerede? dedik. Tam 19 gün oldu. Kaybolan adaleti de bulacağız dedik. Narın’in ölü bedeni bulundu ama adaleti bulamadık. Peki Adalet Bakanı sen adaletin ne olduğunu biliyor musun? Ne gizliyorsunuz?" diye soran Ataselim şöyle devam etti: "İster yayın yasağı ister gizlilik kararı. Biz susmayacağız. Verileri manipüle etmeye kalkmayın. Karşınızda halk var. Karşınızda kadınlar var. Aklımız var aklımız. Aklımıza alay etmeyin. Adı batasıca bakanlar. Bereye baktığını bilmeyenler.

Bugün ülkenin yüreği kan ağlıyor. Ömer Çelik, aklını başına devşir. Sen de hesap vereceksin Ömer Çelik. AKP hükümeti de hesap verecek. Sadece onların hesap vermesini beklemeyeceğiz. Küçücük çocuk kayboldu, 19 gün bulunamıyor. Aile Bakanı, takipçisi olacağız diyor. Aile diyordunuz alın size aile. Çocuklara kıymayın dedik. Siz aile dedikçe katliama dönüşüyor dedik. Biz çocukları, kadınları ne ailenin ne bu hükümetin ne de Bakanların insafına bırakacağız. Bu halktan gerçeği gizlemeyeceksiniz. Artık gözümüz sizi görmesin. Demeçlerinizi istemiyoruz.”