İstanbul'daki Vicdan ve Adalet Nöbeti 2. gününde

Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin 2. günü yürüyüşle başladı. Gün içerisinde ziyaretler olacak.

Abone ol

DUVAR - HDP'nin Yoğurtçu Parkı'ndaki 'Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin 2. günü vekiller ve partililerin çevre temizliği ve yürüyüşüyle başladı. Gün içinde destek yürüyüşleri, sendikaların ziyareti bekleniyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Durmayalım, dur diyelim, faşizmi durduralım” şiarıyla 25 Temmuz’da Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı 'Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin İstanbul ayağı 2. gününde devam ediyor.

Dihaber'de yer alan habere göre, gece geç saatlerde güncel gelişmelere ilişkin partililer ile sohbet eden vekiller, 'Vampir Köylü' adlı oyun sonrası dinlenmeye geçti. Gece dönüşümlü nöbetler tutuldu. Sabahın ilk ışıkları ile uyanan vekiller, çevreyi temizledikten sonra parkın içinde sabah yürüyüşü gerçekleştirdi. Ardından da vekiller kitap okudu.

EMEK VE MESLEK ÖRGÜTLERİ YOĞURTÇU PARKI'NA YÜRÜYECEK

Saat 11.00'de vekiller gelişmelere ilişkin basın açıklamasını gerçekleştirecek. Saat 14.00'te ise HDP bileşenlerinin temsilcilerinin ziyaretleri bekleniyor. Saat 12.00'de HDP'nin çağrısı ile demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin de desteği ile Yoğurtçu'ya yürüyüş gerçekleştirilecek.