İstanbul'un havası en kirli ilçeleri belli oldu

Kentte geçen yıl havadaki ortalama partikül madde yoğunluğu 36,958 µg/m3 ölçüldü. Bu oran 2022'de 36,003 µg/m3 olarak kayıtlara geçmişti.

DUVAR - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde yapılan çalışmaya göre, İstanbul'da hava kirliliği 2023'te bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 3 artış gösterdi.

AA'nın haberine göre, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros ile Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi olan İTÜ yüksek lisans öğrencisi Yiğitalp Kara tarafından, İstanbul'da 2022 ile 2023 yıllarındaki hava kirliliği oranına ilişkin çalışma yapıldı.

Haberin Devamı
100 bin TL'nin aylık getirisi şaşırttı: En yüksek faizi kim veriyor? BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler İslam Memiş'ten 5 gün uyarısı: Altın, döviz, borsa ve bitcoinde... Benzin indirimi öncesi tabela değişti: Güncel akaryakıt fiyatları Rakamlar netleşti: Meslek meslek zamlı maaşlar BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler