İstanbul'un ünlü börekçisinde kıyma yerine taşlık ve sakatat kullanıldı
Bakanlığın yayınladığı Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar listesinde İstanbul’un meşhur börekçisi de yer aldı. Börekçinin bazı şubelerinde, 100 dana kıyması değil, sakatat, baş ve hayvan taşlığı çıktı.
DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçen hafta yayınladığı taklit ve tağşiş yapılan ürünler listesinde İstanbul’un ünlü börekçileri arasında bulunan 'Meşhur Sarıyer Börekçisi' de yer aldı.
SARIYER BÖREKÇİSİNDE KIYMA HARİCİ ETLER KULLANILDI
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı gıda denetimlerinde börekçinin kıymalı böreklerinde yüzde 100 dana eti kullanmadığı belirlendi. Börekçinin 3 şubesinde satılan kıymalı böreklerde, dana kıyma harici karıştırılmış etlerin kullanıldığı tespit edildi.
KIYMA YERİNE SAKATAT VE HAYVAN TAŞLIĞI KULLANILMIŞ
Sarıyer Börekçisinin Sultangazi’de bulunan bir şubesinde ise kıymalı böreklerde, kanatlı hayvan eti ve sakatat bulundu. Pendik’te bulunan şubesinde böreklerde sakatat, baş eti kullanıldığı tespit edildi.
Kağıthane’de bulunan şubede ise böreklerde hayvan taşlığı çıktı.
(HABER MERKEZİ)