İşte sağlık deposu kış sebzeleri
Doğal vitamin kaynağı olan sebzeleri ve meyveleri mevsiminde tüketmeye özen gösterin. İşte kış boyunca tezgahlarda görebileceğimiz mevsim sebze ve meyvelerin faydaları...
Patates yerine bal kabağı püresi
Süper besinler listesinin başlarında yer alan bal kabağı, güçlü bir antioksidan olan beta karotenin zengin bir kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmayıp, göz sağlığını koruyarak katarakt oluşumunu engelliyor. Cilt sağlığını da korurken kanser riskini azaltıyor. Bal kabağı, lif içeriği yüksek olması nedeniyle uzun süre tok kalmaya yardımcıdır. Aynı zamanda bağırsak hareketlerini düzenlediği için kabızlıkta da tüketimi iyileştirici etki gösteriyor. Bal kabağını çorba şeklinde ya da et yemeklerinin yanında patates püresinin yerine püre olarak tüketebilirsiniz. Yemekler dışında bal kabağının kendi şeker oranından faydalanılarak şeker ilavesiz tatlısını yapabilir ya da kahvaltılarınız için şekersiz marmelatını hazırlayabilirsiniz.