İşten çıkarılan madencinin annesi: Nerenin milletvekiliymiş, gelse ya!

AK Parti vekili Ferhat Nasırlıoğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te işten çıkarılan bir işçinin annesi yaşanan duruma tepki gösterdi. Eyleme müdahale eden jandarma ise, 5 kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

DUVAR - Manisa’nın Soma ilçesinde AK Partili Batman Milletvekili Ferhat Nasırlıoğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te 7 işçi farklı zamanlarda işten atıldı.

7 kişinin işten atılması sonrası Bağımsız Maden İş Sendikası’nda örgütlenen işçiler, Soma ve Kınık gibi maden bölgesinde, firmanın diğer şirketlere göre daha az maaş vermesine ve iş yeri sağlığı ve güvenliği önlemlerinin sağlanmamasına tepki göstererek, madenin faaliyetlerini durdurdu.

'NEREDE HANİ O MİLLETVEKİLİNİZ'

Maden önünde bekleyiş devam ederken, işten çıkarılan bir madencinin annesi yaşanan duruma tepki gösterdi.

Bağımsız Maden İş Sendikası’nın sosyal medya hesabından paylaşılan videoda madenci annesi, "Hiç mi utanmanız yok sizin. Nerede hani o milletvekiliniz gelse ya buraya, korkak" ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Öte yandan maden işçileri, sendikal hakları, işçi sağlığı ve güvenliği için Fernas Maden önünde toplanarak basın açıklaması yapmak istedi. Jandarma, maden şirketine çıkan tüm yolları kapatarak maden işçileri ve ailelerinin yapmayı planladığı basın açıklamasını engelledi.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, sendikanın Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, işten çıkarılan iki Fernas maden işçisi ve madencilerden birinin eşi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Ne Olmuştu?

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait olan Fernas Maden’de çalışan yedi işçi Bağımsız Maden-İş sendikasına üye olduğu gerekçesiyle 6 gün önce işten atıldı. İşten atılmalara tepki göstermek amacıyla 70 Fernas Maden işçisi iş bıraktı ve jandarma tarafından gözaltına alındı. Maden işçileri serbest bırakılmalarının ardından günlerdir hakları için mücadele etmeye devam ediyor.

(ANKA HABER AJANSI)