İsveç: Bülent Keneş'in Türkiye'ye iade davası yakında görüşülecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'ye deport edilmesi büyük önem arz ediyor" dediği Bülent Keneş'le ilgili açıklama yapan İsveç Yargıtayı, davanın 2023 yılının başında karara bağlanacağını belirtti.

Abone ol

DUVAR - İsveç'te yaşayan, Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iade talebinin, yakında görüşüleceği bildirildi.

AA'nın İsveç resmi haber ajansı TT'den aktardığına göre, İsveç Yargıtayından yapılan açıklamada, söz konusu davanın 2023 yılının başında karara bağlanacağı kaydedildi.

Svenska Dagbladet gazetesinin haberine göre, Keneş'in daha önceden 4 benzer davadan iade talebi reddedilmişti.

ERDOĞAN 'TERÖRİST' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Yapmış olduğumuz görüşmede hedef, terörle mücadelede İsveç'in tutumu ve bu rakamların (Türkiye'ye iade edilecek kişi sayısı) 30 olması, 70 olması, 100 küsur olması, bunlar hepsi ayrı ayrı tartışabilecek konular. Bu arada 4 tanesi deport edildi. Ama şu anda FETÖ terör örgütünden İsveç'te olan bir tanesi var ki, ismini de vereceğim Bülent Keneş, mesela bu teröristin Türkiye'ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor. Bununla alakalı olarak da biz tabii İsveç'in daha hassas davranmasını istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Keneş daha önce 2015 yılında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan gözaltına alındıktan sonra tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmiş, yurtdışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakılmıştı. Keneş için 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 18 Ekim 2016'da tutuklama kararı çıkartılmıştı. (HABER MERKEZİ)