İtalya'da mortgage ödemeleri askıya alındı

Korona virüsü nedeniyle ölümlerin artması sonrası 60 milyon İtalyan bu sabah karantinaya uyandı. İtalya Ekonomi Bakanlığı ise bütün ülkenin karantinaya alınması sonrası ekonomik endişeleri rahatlatacak bir açıklama yaptı: Tüm mortgage ödemeleri askıya alınacak.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını nedeniyle en az 463 kişinin öldüğü, 9 bin 200'e yakın kişinin enfekte olduğu 60 milyon nüfuslu İtalya bugün karantinaya uyandı. Başbakan Giuseppe Conte'nin dün gece imzaladığı kararnameyle bütün ülkenin karantinaya alınmasının ardından, halkın ekonomik endişelerini gidermek için mortgage ödemeleri de askıya alındı.

İtalya Ekonomi Bakan Yardımcısı Laura Castelli, ülkenin tamamında mortgage borcu olanların ödemelerinin askıya alınacağını açıkladı. Anch'io radyosuna konuşan bakan yardımcısı, askıya alma olasılığı ilgili soruya "Evet, bireyler için durum böyle olacak" yanıtını verdi.

60 milyon İtalyan ise güne, tüm ülkede geçerli olan karantina kurallarıyla başladı. Hükümet kararnamesine göre, korona virüsünün yayılmasına karşı şu an için 3 Nisan'a kadar geçerli olacak önlemler şöyle:

SEYAHAT ETMEK YASAK

Kurallar uyarınca sadece acil durumlar veya yetkililerin de doğrulayabileceği, işle ilgili iptal edilemeyen hallerde seyahat etmeye izin var. Kamu ve özel sektöre evden çalışma zorunluluğu getirilirken, test sonuçları pozitif çıkan kişilerin hiçbir şekilde evden çıkmaması gerekiyor. Virüs belirtisi gösteren kişilere de başkalarıyla temastan kaçınma çağrısı yapıldı.

HER TÜRLÜ TOPLANTI YASAK  

Son kararnameye göre, kamusal alanlarda herhangi bir şekilde toplanmak yasaklandı. İtalyan birinci ligi Serie-A'daki maçlar dahil, her tür spor dalındaki müsabakalar ve faaliyetler de askıya alındı. Uluslararası spor müsabakaları ise seyircisiz bir şekilde devam edecek. Bununla birlikte, tüm sporcular ve koçlar sağlık kontrolünden geçirilecek.

Ülke çapındaki yüzme havuzları, saunalar ve kayak merkezleri kapatılırken, insanları evde kalmaya teşvik etmek için bar ve restoranların sadece sabah 6-akşam 6 arasında açık olmasına izin verilecek. Müşterilerden birbirlerine en az 1 metre mesafede oturmaları istenecek.

Müzeler, kültürel toplanma alanları, gece kulüpleri, sinema, tiyatro ve kumarhaneler kapalı kalacak.

Süpermarketler açık kalmaya devam edecek.

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ

Okul ve üniversiteler kapatılırken, bütün sınavlar da iptal edildi.

DÜĞÜN, CENAZE, VAFTİZ YASAK

Dini kurumlar açık kalmaya devam edecek ama halkın en az bir metre kuralına uyması gerekecek. Düğün, vaftiz ve cenaze gibi törenler ise yasaklanacak. (DIŞ HABERLER)