İtalya'da Rus eski F1 pilotu Mazepin’in villasına el konuldu

İtalya, yaptırımlar çerçevesinde Rus eski Formula 1 pilotu Nikita Mazepin ve oligark babası Dmitry Mazepin’e ait yaklaşık 105 milyon euro değerindeki villaya el koydu.

Abone ol

DUVAR - İtalyan polisinin Reuters haber ajansına aktardığına göre, İtalya, Rusya vatandaşı eski Formula 1 pilotu Nikita Mazepin ve milyarder babası Dmitry Mazepin’e ait yaklaşık 105 milyon euro değerindeki mülke el koydu. Operasyon, Sardunya adasının kuzeyinde bulunan Rocky Ram adıyla bilinen bir villayı hedef aldı. Mazepin'den ise konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Nikita Mazepin, Avrupa Birliği'nin (AB) Vladimir Putin'in en yakın çevresinin bir üyesi olarak tanımladığı babası Dmitry ile birlikte yaptırım listesinde bulunuyor. Nikita Mazepin, babasının da yaptırımlar öncesinde sponsoru olduğu Amerikan F1 takımı Haas tarafından mart ayında kovulmuştu.

Son haftalarda, İtalyan polisi, AB yaptırım listelerine alınan zengin Ruslardan toplamda 900 milyon euro’yu aşan değerde villa ve yatlara el koydu. Şimdiye kadar ele geçirilen en değerli mülk, kuzeydeki Trieste limanında el konulan yaklaşık 530 milyon euro değerindeki milyarder Andrey Igorevich Melnichenko'ya ait bir süper yat. (DIŞ HABERLER)