İtalya'da solunum cihazını genç bir hastaya veren rahip öldü

İtalya’da Casnigo kasabasında baş rahip olan Giuseppe Berardelli öldü. Berardelli, cemaatin kendisi için aldığı solunum cihazını genç bir hastaya vermişti.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında ölü sayısının 6 bini geçtiği İtalya'da, kendi solunum cihazını tanımadığı bir gence veren 72 yaşındaki rahip Giuseppe Berardelli virüsten öldü. Casnigo kasabasında baş rahip olan Berardelli'nin, cemaatin kendisine aldığı solunum cihazını kullanmayı reddettiği, aynı hastanede kalan ve korona virüsü kapmış tanımadığı bir gence verdiği belirtildi.

Rahibin tabutu kasabasından çıkarılırken, halk pencere ve balkonlardan alkış tuttu. Rahip için cenaze düzenlenemedi.

İtalya'da bugünde dek salgın nedeniyle 50 rahibin öldüğü sanılıyor. Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis de, bugün ‘hasta olanlara hizmet eden ve kahramanca örnek olan ölen doktor ve rahipler için’ dua etti.

İtalya’da bugün itibarıyla vaka sayılarında üç gündür üst üste düşüş kaydedildi. Ancak hâlâ günde neredeyse 600 kişinin öldüğü ülkede salgın henüz kontrol altına alınabilmiş değil. İtalya'da 24 Mart verilerine göre enfekte olanların toplam sayısı  63 bin 927, ölü sayısı ise 6 bin 77. Ülkede 7 bin 432 kişi de taburcu edildi. (DIŞ HABERLER)