İtalyan, Fransız, Japon, Koreli: Artık son yerlimiz de Çinli

BYD’nin yatırımıyla otomobil üretici marka sayısı altıya çıkacak. Yüzde 30 civarında olan yerli araç satışı aslında üreten firma azlığından kaynaklı. Türkiye’nin yerlileri ise pazarın dominantları.

DUVAR - Hafta başında açıklanan anlaşmayla Çin’in en büyük otomotiv üreticilerinden BYD, Türkiye’de yatırım için ilk adımı attı. Batarya üretimiyle başlayan, sonrasında yenilenebilir enerji alanlarında büyüyen şirket, şimdi dünya çapında elektrikli araç üretiminde en önemli oyunculardan. BYD'nin ürün yelpazesinde hem binek hem ticari elektrikli araçlar, uzun ömür açısından avantajlı lityum demir fosfat bataryalar ve elektrikli raylı sistemler bulunuyor.

BYD, Haziran 2022'de dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olarak Tesla'yı geride bıraktı. Ağustos 2023’te küresel çapta 5 milyonuncu elektrikli araç satışını kutladı. Farklı ülkelerde üretim yapan BYD’nin Toyota ile de ortak girişimi var.

BYD’nin Türkiye fabrikasının ciddi bir istihdam kaynağı ve ihracat olanağı sağlaması bekleniyor. Manisa’da kurulacak tesis başlangıçta 150 bin araç kapasitede olacak. 2026’nın sonlarına doğru devreye girmesi planlanan tesiste elektrikli ve şarj edilebilir hibrit modeller üretilecek.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 3 milyon TL'nin geri ödemesi İndirimin ardından akaryakıt fiyatları güncellendi 2024'ün en iyi araçları seçildi: Japon ve Güney Kore markaları zirvede İslam Memiş'ten 'pazartesi' uyarısı: Altın, borsa, gümüş ve bitcoin... Oranlar değişti: 1,5 milyon TL'nin aylık getirisi uçtu Liste güncellendi: İl olmaya aday ilçeler