İTÜ'de Flormar yöneticisinin zor anları: O işler öyle değil!

İTÜ Mezunlar Derneği'nin kariyer etkinliğine katılan Flormar Genel Müdür Yardımcısı Şevket Çelikkanat öğrencilerin Flormar direnişleriyle ilgili sorularını yanıtladı: Siz de sektöre girdiğinizde göreceksiniz, o işler öyle değil!

Abone ol

DUVAR - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunlar Derneği tarafından her yıl düzenlenen DFS (Differen Futures Summit) adlı etkinlik, bu sene de 20-21 Şubat'ta, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında yer alan Flormar Genel Müdür Yardımcısı Şevket Çelikkanat, sunumu sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

'O İŞLER ÖYLE DEĞİL'

Sol'da yer alan habere göre, Şevket Çelikkanat, öğrencilerden birinin, “Şu anki pozisyonunuz itibariyle bir karar vermeniz gerektiğinde, mesela işçilerin sendikalaşma taleplerine nasıl yanıt verirsiniz? Şu an Flormar’da da bir sendikalaşma süreci nedeniyle işten atılan işçiler olduğunu biliyoruz” sorusunu, “Buraya firmam adına gelmedim, bu soruyu çıkışta birlikte konuşalım” diye cevapladı.

Ardından öğrencinin, “Şirketinizi temsil etmediğinizi söylüyorsunuz, o zaman şunu merak ediyorum: Bizimle aynı sıraları paylaştığınız yıllarda, şu an duayen olarak anlattığınız patronlar işçileri sendika istedikleri için işten attıklarında ne hissederdiniz? Bu konudaki tercihleriniz, kariyerinizde belirleyici oldu mu?” sorusuna “Siz daha küçüksünüz, bilmiyorsunuz” diyerek yanıt veren Çelikkanat, sözüne “Türkiye’de ne şirketler şirket, ne sendikalar sendika” diyerek devam etti. Böyle olmadığı için Türkiye’de demokrasinin gelişmediğini savunan Çelikkanat sosyal demokrat olduğunu belirterek “siz de sektöre girdiğinizde göreceksiniz, o işler öyle değil” dedi.