İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Ensarioğlu: İYİ Parti sacayağını tamamlayacak

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, seçimlerden güçlü bir parti olarak çıkacaklarına inandığını söyledi. Ensarioğlu “HDP ile AK Parti bölgede yarışıyor ancak artık iki parti de bölge halkının ihtiyaçlarına cevap veremiyor. İYİ Parti ile bölgede sacayağı tamamlanmış olacak” iddiasında...

Abone ol

DİYARBAKIR - Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine yeni bir parti olarak girmeye hazırlanan İYİ Parti, şimdiye kadar Genel Başkan Meral Akşener’in performansı ile gündeme geldi. Yeni bir parti olmasına rağmen kamuoyu araştırmaları da seçimlerde yabana atılmayacak bir oy alacağını gösteriyor. Bölgede, İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde meydana gelen olaylarla hatırlanan Akşener, dikkatle izleniyor. Geçen zaman içinde Akşener bir siyasetçi olarak ne kadar değişmiş olabilir? Kürt meselesine yaklaşımı şimdi nasıl olacak? Kürtlere nasıl mesajlar verecek? Bölge halkı bu ve benzeri soruları yedekte tutuyor.

Meral Akşener aynı zamanda partisinin Cumhurbaşkanı adayı. Gerekli olan 100 bin imzayı zorlanmadan topladı. Bu başarı, partisinin Türkiye genelinde kısa zamanda örgütlenebildiğini gösteriyor. Diyarbakır’da ve bölgenin diğer illerinde de parti teşkilatları faaliyete geçti. Buralarda güçlü olan HDP ve AK Parti’ye rağmen nasıl bir varlık göstermek için nasıl bir çalışma yürütülüyor? Bu soruların cevaplarını almak üzere İYİ Parti İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu ile görüştük.

'İYİ PARTİ İÇİN BASKIN SEÇİM'

İYİ Parti İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu görüşmemiz sırasında  il başkanlığı için kullanacakları büronun resmen açılmadığını belirtmemi istiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, açılış için Diyarbakır’a gelecek. Ama büronun bulunduğu Galeri alışveriş merkezinin ikinci katının dış cephesi boydan boya dev harflerle İYİ Parti yazısını okumak mümkün.

Vejdin Ensarioğlu, hem Süleyman Demirel hem de Tansu Çiller’in başbakanlık yatığı dönemde Meclis’te milletvekili ve bakan olarak görev almış Salim Ensarioğlu’nun oğlu. Salim Ensarioğlu yakın zamanda İYİ Parti’ye geçti. Ahmet Yiğit, milletvekilliği aday adaylığı için başvurunca, İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı görevini Vejdin Ensarioğlu’na devretti.

Vejdin Ensarioğlu siyasete uzak olmadığına dikkat çekiyor ve “Babam siyasetin içindeydi, biz de hep arka planda durduk, onu destekledik. Aslında babamdan dolayı her zaman siyasetin içinde olduğumuzu söyleyebilirim” diyor.

Ensarioğlu, “Erken seçim esas olarak İYİ Parti için bir baskın seçim oldu. Çünkü partimiz daha yeni kuruldu ve illerde teknik birçok ihtiyacını henüz karşılayabilmiş değil” diye devam ediyor.

Ensarioğlu, baskın seçimden güçlü bir şekilde çıkmak için hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade ederek “Nasıl bir seçim çalışması yürüteceğiz, önümüzdeki günlerde belli olacak, diyor.

Vejdin Ensarioğlu

'İYİ PARTİ ALTERNATİF OLDU'

Bölgede HDP ile AK Parti’nin güçlü olduğunu hatırlatarak, İYİ Parti’nin bu iki parti arasında kendisine nasıl bir yer açacağını sorduğumuz Ensarioğlu, şunları söyledi: “Bölgede HDP ve AK Parti’nin güçlü olduğu doğrudur ancak iki parti de bölge insanlarının ihtiyacını karşılamaktan uzak. Seçmen bazında AK Parti ve HDP arasında üçüncü parti konumuna geldik. Seçmeni içindeki bir kesim HDP’ye artık oy vermek istemiyor ama gideceği başka bir parti yok. AK Parti seçmeni de böyle bir konumda. Seçmen artık kendini orada ifade edemiyor. Tabanda insanlar iradelerinin yeterince sergileyemiyor ve mevcut idarecilerini temsilci olarak göremiyor. Bu noktada İYİ Parti’nin çıkışı insanlar için bir rahatlama oldu. İYİ Parti bir alternatif oldu. Her kesimden oy isteyeceğiz ve anlatacağımız şeyleri daha çok olduğuna inanıyorum. Adaletin, demokrasinin artık olmadığını, yürütmenin yanlış, kişisel söylemler haline geldiğini söyleyeceğiz. Tabi ki genel merkezin bir seçim programı olacak ve orayla zıtlaşmadan bölgenin taleplerini dile getireceğiz. İnsanlarımızın görüşlerini not edeceğiz ve bunları genel merkez ile paylaşacağız. Diyarbakır’ın iradesi genel merkezde karşılık bulacak.”

ENSARİOĞLU AİLESİNİN OYLARI

İYİ Parti’nin MHP’den ayrılmış olsa da merkez sağ parti konumuna geçtiğini ve insanlar tarafından da böyle kabul gördüğünü aktaran Ensarioğlu, bütün partilerin oylarına da talip olduğunu dile getirdi. Bölge halkının taleplerinin makul karşılanması gerektiğini belirten Ensarioğlu, ideolojik bir argüman haline getirmekten uzak durmaya çalışacaklarını söyledi. Kürtçe öğretimi ile ilgili olarak ise, “Daha önce Kürtçe kurslar için memleket kutuplaştı. Devlet yasaklayınca olaylar çıktı ama kurslar serbest bırakılınca bu kez kurslara giden olmadı. Makul bir istek ancak siyasallaştırılmamalı” dedi.

Babası Salim Ensarioğlu’nun nereden aday olacağıyla ilgili soruya, “Kendi takdiridir, benim bir şey söylemem doğru olmaz” şeklinde cevap verdi. Aynı aileden AK Partili Galip Ensarioğlu’nun milletvekili adayı olup olmayacağı henüz belli değil ama eğer aday olursa aynı aileden iki kişi karşı karşıya gelecek.

Vejdin Ensarioğlu, “AK Parti 3 dönemdir yaptıklarıyla ortada, bana göre halka gidip anlatacağı bir şey yok. Önemli olan isimler değildir” dedi.

Babasının milletvekilliği ve bakanlığı dönemde Diyarbakır’a önemli hizmetleri olduğunu söyleyen Ensarioğlu, “Babam bağımsız milletvekili adayı olduğunda resmi olarak 19 binden fazla oy aldı. Ancak kendisine verilen binlerce oyun geçersiz sayıldığını da biliyoruz. Dolayısıyla İYİ Parti’ye geçmesi, İYİ Parti’nin bölgede heyecan yaratmasına neden oldu” şeklinde konuştu.

Vejdin Ensarioğlu, parti olarak kendilerine güvendiklerini ve bölge bazında seçimlerden güçlü çıkacaklarını söyledi.