İYİ Parti’den afiş engelleme iddialarına tepki

İYİ Parti Denizli Acıpayam İlçe Başkanı Ertan Başkan; bölgede çeşitli yerlere asılan afişlerin, brandaların ve tanıtıcı reklam unsurlarının zarar gördüğünü ifade etti.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Denizli Acıpayam İlçe Başkanı Ertan Başkan, partisinin belediye başkan adayının billboard resimlerinin şikayet edilerek kaldırılmasıyla başlayan sürece tepki gösterdi. Ertan Başkan, seçime giden adaylar arasında tanıtım faaliyetlerinin önemli olduğunu belirterek kendi adaylarının tanıtım faaliyetlerinin engellendiğini öne sürdü.

Başkan, ‘’Seçime gidiyoruz. Her aday kendisini ilçemizde yaşayan vatandaşlara afiş, branda, broşür, seçim müziği vb. unsurları kullanarak tanıtımını yapmaya çalışıyor. İYİ Parti belediye başkan adayı ve meclis üyeleri olarak bu tanıtım organizasyonlarını kısıtlı bütçe imkanları ile imece usulü olarak yapmaktayız. Bu argümanlar yalnızca adayı tanıtmak, projelerini anlatmak, halka adını duyurmak içindir. Belediye başkan adayımızın başlangıçta billboard resimlerinin şikayet edilerek kaldırılması ile başlayan süreç, seçim merkezi önündeki flamaları kaldırmak ile devam etti. Gelinen noktada ise farklı yerlerde asılı afiş, branda, tanıtıcı reklam unsurlarımıza verilen zararlar ile adayımızın demokratik seçme ve seçilme hakkının engellenmesine çalışılmaktadır’’ dedi.

Ertan Başkan, vatandaşların tercihinin sandıktan çıkacağını belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Bu bir seçim ve hepimizin amacı ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamlarını kolaylaştırmak, gençlerimize iş sahibi yapmak, yaşlılarımıza kaliteli bir yaşam sunmak, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak olduğu kanaatindeyiz. En azından biz İYİ’ler böyle düşünüyoruz. Seçime gidiyoruz, seçime. Yarın yine bu caddelerde bu sokaklarda birbirimizin yüzüne bakacağız. Vatandaşlarımızın tercihi sandıktan çıkacaktır.’’

Seçimlerin kazanılmasında reklam faaliyetlerinin tek başına yeterli olmadığının altını çizen İYİ Partili Ertan Başkan, ‘’Afiş, branda, broşür, seçim müziği tek başına seçim kazanıyor ise alın bizde size bir süreliğine destek olalım. Bakalım. Yalnızca bunlar seçim kazanmaya yeterli mi? Bizler; kin, kibir, nefret ile değil tebessüm, sevgi, hoşgörü ile hak ve hukuk gözeterek hizmet edeceğiz. Her şeye rağmen kazanacağız’’ diyerek tepki gösterdi.