İYİ Parti'den 'bozkurt' teklifi: Ulusal sembol kabul edilsin

Merih Demiral'e UEFA tarafından 2 maç ceza verilmesi üzerine İYİ Partili Çirkin 'bozkurt' işaretinin ulusal sembol ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

Abone ol

DUVAR - A Milli Takım formasıyla Avusturya'ya attığı gol sonrası 'bozkurt' hareketi yapması nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu tarafından Melih Demiral'a 2 maç ceza verilmesi üzerine İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin 'bozkurt' işaretinin 'Türklerin ulusal sembolü olarak kabul edilmesi' için kanun teklifi verdi.

Adnan Şefik Çirkin "Bozkurt işaretinin, Türkiye’nin dışındaki bazı ülkelerde 'siyasi bir hareket' olarak kabul edilmesinin önüne geçilmesi ve bozkurt işaretinin Türkiye'nin ulusal bir sembol olarak tanınması" için kanun teklifi verdi.

"Bozkurtun kullanımının yasaklanamayacağı" dile getirilen Çirkin'in teklifinde, "Türklüğü temsil eden işaretin kültürel ve sportif etkinlikler dahil ulusal ve uluslararası faaliyetlerde sergilenmesinin ceza oluşturmayacağı" ifadeleri yer aldı.

Teklifin gerekçesinde, "Bozkurt işaretinin tarihte yer alan bütün Türk devletlerinde kullanıldığı, Türkiye’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün de 'bozkurt’u ulusal sembol olarak ilan ettiği ve birçok yerde kullanılması için talimat verdiği" iddiaları yer aldı.

(HABER MERKEZİ)