İYİ Partili Bahşi: Sahiller ücretsiz kullanılmalı

Muğla Valiliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolündeki vakıflarca Muğla merkezli kurulan MUÇEV Tur. Tic. Ltd Şti. adlı şirketin kıyı şeritlerini kiralayarak özel sermayeye açtığını belirten İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kıyıların işgaline göz yummaktadır” dedi.

Abone ol

ANKARA - Türkiye’nin denize kıyısı olan bölgelerinin ticari mal haline getirilerek halka kapatıldığını belirten İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi açıklama yaptı.

Muğla Valiliği kontrolündeki Muğla’ya Hizmet Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolündeki Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından kurulan MUÇEV Turizm Ticaret Ltd. Şti. adlı şirketin kıyı şeritlerini kiraladığını ve özel sermayeye “peşkeş çektiğini” belirten Bahşi, “Sahiller halk tarafından ücretsiz bir şekilde kullanılmalıdır ve eğer işletilecekse de görevleri kamu yararına çalışmak olan belediyeler tarafından işletilmelidir” dedi.

‘BAKALIK KIYILARIN İŞGALİNE GÖZ YUMUYOR’

Kıyıların, doğal ve kültürel varlıkların kamu yararı gözetilerek herkesin kullanımına açık olmasının anayasal bir hak olduğunu hatırlatan Bahşi, “Anayasa ve Kıyı Kanunu var, buna uymak ve uygulamak zorunda olan bir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da var ama maalesef bakanlıkta kıyıların işgaline göz yummaktadır” diye konuştu.

Muğla Valiliği kontrolündeki Muğla’ya Hizmet Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolündeki Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından kurulan, Muçev Turizm Ticaret Ltd. Şti. isimli şirketin kıyıların işletmesini alarak özel sermayeye aktardığını belirten Bahşi, söz konusu şirkete dair şunları belirtti:

Sahil koyları MUÇEV eliyle özelleştiriliyor

İKİ AYRI ALAN 10 YIL SÜREYLE KİRAYA VERİLDİ: Antalya ili Demre ilçesi Üçağız mahallesinde bulunan Üçağız iskelesi ve otoparkı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yüklenici firma MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti ye 10 yıl süreyle kiraya verildi. Yine Antalya ili Manavgat ilçesi, Evrenseki, Çolaklı, Gündoğdu, Yavrudoğan ve Kısalar mahalleleri kıyı kesiminde devletin hüküm ve tasarrufu altında olan 14 adet 25 metrekare yüzölçümlü su sporu irtibat noktası yine MUÇEV Turizm Tic. Ltd. Şti ye 10 yıl süreyle verildi. Bundan sonra daha nereler verilecek belli değil.

SAHİLLER ÜCRETSİZ KULLANILMALI: Anlamadığımız nokta Muğla’ya hizmet vakfının Antalya’da veya Trakya’da ne işi var? Ama biz biliyoruz. Hukuksuzlukta sınır tanımayanlar AK Parti’nin elinde olmayan belediyelerin kıyılarını MUÇEV aracılığıyla kendi destekçilerine fırsat olarak sunmaya çalışıyorlar. Sahiller halk tarafından ücretsiz bir şekilde kullanılmalıdır ve eğer işletilecekse de görevleri kamu yararına çalışmak olan belediyeler tarafından işletilmelidir. (DUVAR)