İYİ Partili Çıray, Ortadoğu gazetesine açtığı davayı kazandı

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray kendisini 'FETÖ'cülükle' suçlayan Ortadoğu gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek ile gazete yönetimine açtığı tazminat davasını kazandı.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray Ortadoğu gazetesi köşe yazarı Yıldıray Çiçek’e ve Ortadoğu Gazetesine karşı açtığı dava dün karara bağlandı. Mahkeme, Çıray’ın kişilik haklarının ihlal edildiğine hükmederek davalıları tazminata mahkum etti. Çıray’ın "Adalet bu kez yerini buldu"dediği dava süreci şöyle gelişti.

İYİ Parti’nin kuruluşundan kısa bir süre sonra Habertürk gazetesinden Kübra Par, Aytun Çıray’la bir röportaj yaptı. Çıray söz konusu röportajda kendisine yöneltilen ‘İYİ Parti’nin MHP’den farkı nedir” sorusunu “Bir şeyin farkını anlatabilmem için o şeyin olması gerekir. MHP diye bir parti artık yok!” cevabını verdi.

FETÖ'CÜ SUÇLAMASI

Ortadoğu gazetesi Çıray’ın bu sözlerini hedef alan haberler yayınladı.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın sözcülüğünü de yapan köşe yazarlarından Yıldıray Çiçek 1 ve 2 Kasım 2017 tarihlerindeki köşe yazılarında Aytun Çıray’ın bu sözlerini eleştirdi. Çiçek iki yazısında Aytun Çıray’a 'FETÖ’cü suçlamasında bulunurken “İYİ Partinin aciz zavallı sekreteri” ifadesini kullandı.

Çıray, avukatı Efsun Ünal vasıtasıyla, köşe yazarı Yıldıray Çiçek ve Ortadoğu gazetesi yöneticileri hakkında tazminat davası açtı.

Dava dün görülen ilk duruşmada karara bağlandı. Mahkeme,  Yıldıray Çiçek'i Aytun Çıray’ın kişilik haklarının ihlal ettiği gerekçesiyle cezalandırdı. Çiçek ile Ortadoğu gazetesi yöneticileri 3 bin  TL tazminat ödemeye mahkûm edildi. (HABER MERKEZİ)