İYİ Partili Çömez: TUSAŞ’ta güvenlik neden sağlanamadı?

TUSAŞ'taki saldırıyla ilgili ihmallere dikkati çeken İYİ Partili Turhan Çömez, "Bu kadar önemli kurumun güvenliği neden sağlanamadı? diye sordu.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, dün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik saldırıya ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’a seslenen Çömez, “Söz konusu teröristler, Ankara'ya ne zaman ve nasıl geldiler? O patlayıcılarla, sırtlarındaki mühimmat çantalarıyla ve uzun namlulu silahlarla Ankara'da nasıl boy gösterdiler, nasıl cirit attılar, nasıl dolaştılar?” diye sordu.

Çömez, “Bu kadar güzide bir kurum ve kuruluş, burada hiçbir güvenlik önlemi almaz mı? Göz göre göre burada katliam gerçekleştiriyorlar ve bu adamları etkisiz hale getirecek güvenlik yok. MİT Başkanı’na soruyorum; sen, Ankara'da iktidar partisine brifing verirken bu olaylar yaşanıyor. Sorumluluğunu yerine getirmediğini düşünüyor musun? İçişleri Bakanı’na sesleniyorum; bu kadar vahim olaylar yaşanırken siz neredeydiniz? Milletin temsilcisi olarak size bununla ilgili hesap sormaya hakkımız var. Bunların tek tek izahını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Saldırı için “İçeriden gelen bir istihbarat ve destekle yapıldığı son derece aşikar” diyen Çömez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırı sırasında yurt dışında, TUSAŞ’ın önemli yetkililerinin ise İstanbul’da bulunduğuna dikkat çekti.