İYİ Parti'li Ergun'dan Bakan Şimşek'e: Kaç şirketin, toplam ne kadar vergisini sildiniz?

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Bakan Mehmet Şimşek'e, "2020'den bu yana uygulanan teşvik ve destek programları ile firmalardan tahsil edilmeyen vergi tutarı nedir?" diye sordu.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e 2020 yılından bugüne kadar devletin tahsil etmediği vergileri sordu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Ergun, değişik sektörlerde ve farklı gerekçelerle birçok firmanın çeşitli teşvik uygulamalarından istifade ettiğini belirtti. Şirketlere yönelik olarak sağlanan bu teşviklerin önemli bir kısmı vergi istisnası veya vergi iadesi gibi teşviklerden oluştuğunu vurgulayan Ergun, kamuda tasarruf politikalarının uygulamaya geçirildiği bu dönemde geçmiş yıllardaki vergi gelirlerine ilişkin bazı hususların da açıklanması gerektiğini ifade ederek, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e şu soruları yöneltti:

"1. 2020 yılının başından itibaren ülkemizde uygulanan teşvik ve destek programları gibi araçlarla vergiden muaf tutulan firma sayısı kaçtır?

2. 2020 yılının başından itibaren ülkemizde uygulanan teşvik ve destek programları gibi araçlarla firmalardan tahsil edilmeyen vergi tutarının toplamı ve yıllara göre dağılımı nedir?"