İYİ Partili Hamşıoğlu: Dışişleri'ni kar amacı güden şirkete dönüştürüyorlar

Dışişleri ile ilgili kanun teklifi üzerine konuşan İYİ Partili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, teklifin Dışişleri Teşkilatı'nı kar amacı güden bir şirkete dönüştüreceğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Medya Tanıtım Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, "Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanun Teklifi"nin ikinci maddesinde bir konuşma gerçekleştirdi.

Hamşıoğlu, Türk Dış Politikasının, Dışişleri teşkilat faaliyetlerinin güçlendirilmesi için ticarethane hüvviyetinde bir vakfa değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün dış politika vizyonuna ihtiyacı olduğunu ifade ederek, bu kanunun Türk Dışişleri Teşkilatı’nın faaliyetlerini “kar amacı güden bir şirkete” dönüştüreceğini ve buna karşı olduklarını belirtti.

Tevfik Rüştü Aras, Zeki Kuneralp, İhsan Sabri Çağlayangil ve Deniz Bölükbaşı gibi bakan ve diplomatların kemiklerinin sızladığını dile getiren Hamşıoğlu, "Türk devlet geleneğinin üzerine oturduğu üç temel ayaktan biri olan Hariciye’nin, emsalsiz bir itibar kaybına uğratıldığı 20 yıllık çöküşün üzerine tüy dikilen bir finale tanıklık ediyormuş gibi hissediyorum ve bundan tarif edemeyeceğim derecede rahatsızlık duyuyorum” dedi.